ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

1A

Η μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό σχολείο αποτελεί μια κρίσιμη εμπειρία, καθώς σηματοδοτεί αλλαγές στους  ρόλους και στο περιβάλλον των νηπίων. 

Στο πλαίσιο των δράσεων ομαλής μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό σχολείο οργανώθηκαν διδακτικές επισκέψεις των μαθητών/τριών της Α’ Δημοτικού στα Νηπιαγωγεία Λακκίου.  Τα παιδιά των τμημάτων Α1 και Α2, με τη συνοδεία των δασκάλων τους  επισκέφθηκαν και τα δύο Νηπιαγωγεία του Λακκιού.

Πρωτάκια και νήπια γνωρίστηκαν μεταξύ τους, έπαιξαν, χόρεψαν και  συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες. Τα παιδιά του δημοτικού παρουσίασαν στα νήπια τις εμπειρίες τους από το δημοτικό σχολείο. Και φυσικά… το παιχνίδι ήταν αυτό που κυριάρχησε στις συναντήσεις αυτές!!!

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις επόμενες μέρες με την επίσκεψη των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά τις Νηπιαγωγούς και τα παιδιά τους για τη θερμή υποδοχή!

3A

 

Επίσης, με στόχο την υποστήριξη της προσαρμογής τους στο δημοτικό σχολείο και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Η ομαλή μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό σχολείο”, οργανώθηκαν διδακτικές  επισκέψεις στο δημοτικό υποδοχής. Έτσι, τα νήπια που τον Σεπτέμβρη θα φοιτήσουν στο σχολείο μας ως μαθητές της Α’ Δημοτικού, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο μας και να το γνωρίσουν νωρίτερα.

 

2A

ΝΗΠΙΑ