ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

8 Νοεμβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

 Με στόχο την ευαισθητοποίηση της «μελλοντικής» γενιάς εθελοντών αιμοδοτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019   εκπαιδευτική επίσκεψη των Ε’ και Στ’ τάξεων του Σχολείου μας στη Δημοτική Αίθουσα Αιμοδοσίας στο Λακκί της Λέρου, όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία. Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοί τους  κ.κ. Τακίδης Κυριάκος, Καφρίτσα Βασιλική, Τζόλου Θεοδώρα, Μποζίνη Ελένη και Αποστολίδης Κωνσταντίνος.

Αρχικά τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα οφέλη της αιμοδοσίας και στη συνέχεια παρακολούθησαν τη διαδικασία   βλέποντας τους δασκάλους τους να αιμοδοτούν!!!

Αυτή  η εκπαιδευτική επίσκεψη είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς σε κάθε συνάνθρωπο που βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής του και χρειάζεται αίμα.  

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου «Η Ζωή» και, ιδιαίτερα, την κα Έλενα Πεντζίκη  για την υποδοχή και την ξενάγηση των μαθητών μας στην αίθουσα Αιμοδοσίας.

Το «Κου-κλο θέατρο Κρήτης» στη Λέρο ξανά…

6 Νοεμβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Για δεύτερη χρονιά το Κου-κλο θέατρο Κρήτης στη Λέρο…  Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε την κουκλοθεατρική  παράσταση  με τίτλο  «Παραλίγο Βεζύρης».

 Το Σαράι κινδυνεύει από τους επίδοξους σφετεριστές του θρόνου και ο Βεζύρης αναζητά τον άνθρωπο που θα τον υπερασπιστεί! Και βρίσκει τον Καραγκιόζη! Ο ήρωάς μας γρήγορα καταλαβαίνει ότι το νέο του αξίωμα συνεπάγεται, εκτός από φαΐ, σοβαρότατους κινδύνους…

 

Ήταν μια υπέροχη παράσταση γεμάτη γέλιο, μουσική και χρώμα!!!

Η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

28 Οκτωβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940  τιμήθηκε από το σχολείο μας με γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα.   Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους  κ.κ. Τάνιας Φίστα ,  Μίνας Βοσκίδου και  Ελένης Χατζητσολίδη.

Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της Ελληνικής Σημαίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου στους σημαιοφόρους της πρώτης και της δεύτερης περιόδου. Δίπλα τους βρίσκονταν  οι παραστάτες/τριες και οι υπεύθυνοι/ες κατάθεσης και των δύο περιόδων.

Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα του 1940 από τη δασκάλα κα Βοσκίδου Μίνα και ακολούθησαν οπτικά ντοκουμέντα, αφηγήσεις, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια από τα παιδιά της Β’ τάξης. 

 

Ευχαριστούμε τις δασκάλες των παιδιών για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης γιορτής!

Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές μας, που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μάς έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι για τη γενναία και σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων το 1940!!!

Μετά τη λήξη της γιορτής, το σχήμα της σημαίας και των παραστατών, συνοδευόμενο από όλους τους μαθητές του σχολείου μας, συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των Ιερολοχιτών, στην πλατεία του Ξενοδοχείου «Λέρος».

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

28 Οκτωβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α/Τ ΛΕΡΟΥ

18 Οκτωβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Με σκοπό την καλλιέργεια σωστής οδικής παιδείας στα παιδιά και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 ενημέρωση από αστυνομικούς του Α/Τ Λέρου. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε τμηματικά για τους μαθητές . Το πρώτο μέρος απευθυνόταν στα παιδιά των Α’,Β’ και Γ’ τάξεων και το δεύτερο μέρος στα παιδιά των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων. Και τα δύο μέρη περιλάμβαναν ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, καθώς και χρηστικές συμβουλές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Για αυτά τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής ευχαριστούμε θερμά την Υπαστυνόμο Α’ κ. Κουτσοδόντη Αθηνά, τον Υπαστυνόμο Α’ κ. Τσιτσέλη Γεώργιο και τον Υπαρχιφύλακα κ. Σοφιά Γεώργιο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

18 Οκτωβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Φυσικών οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης ενημερώθηκαν για τις Ανανεώσιμες  Πηγές Ενέργειας και αναζητώντας την αξιοποίησή τους στο νησί μας επέλεξαν την επίσκεψη στις ανεμογεννήτριες στο Παρθένι της Λέρου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες κ. Μποζίνη Έλενα, κ. Τζόλου Θεοδώρα και ο δάσκαλος κ. Αποστολίδης Κωνσταντίνος.

Ο υπεύθυνος του Πάρκου κ. Βελής Θωμάς, μας  υποδέχτηκε και  μας ξενάγησε εξηγώντας στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ανεμογεννήτριες  μετατρέποντας την αιολική ενέργεια  σε ηλεκτρική. Τον ευχαριστούμε πολύ!

ΠΡΩΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ

16 Οκτωβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων από  Φυσικές Καταστροφές στις 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα θεάτρου  τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ενημέρωση των μαθητών Α’, Β’ και Γ’ τάξεων και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ενημέρωση των μαθητών των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων. Με τη χρήση ενημερωτικού υλικού του Ο.Α.Σ.Π. δόθηκαν στους μαθητές οδηγίες  αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού. Επίσης, παρουσιάστηκε στους μαθητές το μνημόνιο ενεργειών για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στο σχολείο μας.

Την Τετάρτη  16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη άσκηση ετοιμότητας για σεισμό.

ΟΑΣΠ_ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

ΟΑΣΠ_as_eimaste_proetoimasmenoi

 

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20

4 Οκτωβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Οι ώρες αποχώρησης θα είναι στις 15:00 και στις 16:00 ανάλογα με την αίτηση που έχει γίνει από τον γονέα.

Σας παρακαλούμε  να προσέρχεστε εγκαίρως στο σχολείο και να παραλαμβάνετε τα παιδί σας την ώρα που έχετε δηλώσει για  αποχώρηση.

Το φαγητό μπορούν να το έχουν τα παιδιά σε τάπερ από το πρωί και να το τοποθετούν στο ψυγείο ή να τους το φέρνετε στο χρονικό διάστημα 13:15-13:20. Η ώρα σίτισης  τηρείται αυστηρά για την ομαλή λειτουργία του Ολοήμερου. Στο τάπερ ή στη σακούλα μεταφοράς του φαγητού θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του παιδιού. Σε περίπτωση που το φαγητό χρειάζεται ζέσταμα, πρέπει να το τοποθετείτε σε σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Κάθε παιδί πρέπει να έχει μαζί του νερό (σε μπουκαλάκι ή παγουρίνο), χαρτομάντιλα και μια μικρή πετσέτα ή ένα υφασμάτινο σουπλά.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20

30 Σεπτεμβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε με εσάς  για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη δράση  « Η τσάντα στο σχολείο»

( ΥΑ 217785/Δ1/18-12-2018 ΦΕΚ 6014Β/2018 «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα»)

Γενικό πλαίσιο της δράσης  «Η τσάντα στο σχολείο»

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα.

Με την  παραμονή της  τσάντας στο σχολείο επιδιώκεται  οι μαθητές  και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται  με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Η  δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Εφαρμογή της δράσης  στο Δημοτικό Σχολείο Λακκίου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση αναφορικά  με το θέμα  της  εφαρμογής  της σχετικής εγκυκλίου.  Ο ΣΔ  του σχολείου μας θεωρεί ότι ο στόχος της μη ενασχόλησης των μαθητών/τριών  με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορεί να επιτευχθεί με το να μην αναθέτουν οι εκπαιδευτικοί εργασίες  στους μαθητές  για το Σαββατοκύριακο που θα οριστεί.  Για πρακτικούς λόγους  αποφάσισε να μην παραμένει η τσάντα των παιδιών στο σχολείο το Σαββατοκύριακο. Επίσης, όρισε τα Σαββατοκύριακα κατά τα οποία οι μαθητές δεν θα προετοιμάζουν  εργασίες  για τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Τον μήνα Οκτώβριο  τα Σαββατοκύριακα      

12-13/10/2019    και 26-27/10/2019

 

Τον μήνα Νοέμβριο τα Σαββατοκύριακα        

16–17 /11/2019   και 30/11/2019- 01/12/2019

 

Τον μήνα Δεκέμβριο   τα Σαββατοκύριακα     

14-15/12/2019    και 21-22/12/2019  

 

Τον μήνα Ιανουάριο τα Σαββατοκύριακα       

11-12/01/2020    και 25-26/01/2020 

 

Τον μήνα Φεβρουάριο τα Σαββατοκύριακα     

22–23/02/2020   και 29/02- 01/03/2020

 

Τον μήνα Μάρτιο τα Σαββατοκύριακα           

 07-08/03/2020   και  21-22/3/2020

 

   Τον μήνα Απρίλιο τα Σαββατοκύριακα             

04-05/04/2020   και  11-12/04/2020

 

Τον μήνα Μάιο τα Σαββατοκύριακα               

23-24/05/2020    και  30-31/05/2020

 

 Τον μήνα Ιούνιο τα Σαββατοκύριακα             

06-07/06/2020    και  13-14/06/2020

 

                                                                                                                                                                                       Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2019

27 Σεπτεμβρίου 2019 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Με μεγάλη χαρά και με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» επισκεφθήκαμε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου 2019, το γήπεδο στο Λακκί. Απολαμβάνοντας τον καλό καιρό της ημέρας, τα παιδιά όλων των τάξεων έλαβαν μέρος σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες. Ήταν μια μέρα γεμάτη δράση και πολύ παιχνίδι…