ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ 1

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας μία παρουσίαση-επιμορφωτική δράση με θέμα το ποδήλατο. Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού κ. Κανονίδη Γιώργου στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του τμήματος  Δ2 με θέμα «Ασφαλώς κυκλοφορώ με το ποδήλατό μου».

3

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον κ. Φανούρη Κοντογιωργάκη, πατέρα μαθήτριάς μας και προπονητή ποδηλασίας της Ακαδημίας Ποδηλάτου Λέρου. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πληροφορήθηκαν για τον κατάλληλο εξοπλισμό του ποδηλάτου, τη σωστή του χρήση, καθώς και για τις κινήσεις των χεριών του κώδικα των ποδηλατών που πληροφορούν τους άλλους οδηγούς για τις προθέσεις κίνησης και ελιγμών τους. Πραγματοποιήθηκε επίδειξη ποδηλάτων, δόθηκαν οδηγίες σωστής κυκλοφορίας, έγινε μια βιωματική δράση προσομοίωσης της  σωστής θέσης και της κατάλληλης συμπεριφοράς των ποδηλατών πάνω στον δρόμο. Οι μαθητές και μαθήτριες διατύπωσαν απορίες και ερωτήσεις, εξέφρασαν τη γνώμη τους, προβληματίστηκαν από διάφορες επίφοβες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν κατά την οδήγησή τους και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα θετικά του ποδηλάτου στη ζωή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κοντογιωργάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας και για όλα τα ενδιαφέροντα που μάθαμε από αυτήν την επίσκεψη!

4

ΠΟΔΗΛΑΤΟ 2