Η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940  τιμήθηκε από το σχολείο μας με γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα.   Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους  κ.κ. Τάνιας Φίστα ,  Μίνας Βοσκίδου και  Ελένης Χατζητσολίδη.

Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της Ελληνικής Σημαίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου στους σημαιοφόρους της πρώτης και της δεύτερης περιόδου. Δίπλα τους βρίσκονταν  οι παραστάτες/τριες και οι υπεύθυνοι/ες κατάθεσης και των δύο περιόδων.

Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα του 1940 από τη δασκάλα κα Βοσκίδου Μίνα και ακολούθησαν οπτικά ντοκουμέντα, αφηγήσεις, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια από τα παιδιά της Β’ τάξης. 

 

Ευχαριστούμε τις δασκάλες των παιδιών για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης γιορτής!

Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές μας, που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μάς έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι για τη γενναία και σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων το 1940!!!

Μετά τη λήξη της γιορτής, το σχήμα της σημαίας και των παραστατών, συνοδευόμενο από όλους τους μαθητές του σχολείου μας, συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των Ιερολοχιτών, στην πλατεία του Ξενοδοχείου “Λέρος”.