Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

<< Ζεσταίνω τη ψυχή σου καίγοντας την καρδιά μου>>

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καρδιτσομαγούλας, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημ. Σχ. Καρδιτσομαγούλας, μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μαθητές/τριες του σχολείου, αλλά και στους προσκεκλημένους μαθητές/τριες των πλημμυροπαθών σχολείων της Κυψέλης, Μαραθέας, Κοσκινά, Φύλλου και Αγίας Τριάδας. Με κεντρικό σύνθημα : << Ζεσταίνω τη ψυχή σου καίγοντας την καρδιά μου>>, όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες, παρακολούθησαν το πρόγραμμα του κινητού πλανητάριου, εντυπωσιάστηκαν από το τηλεσκόπιο που στήθηκε για το σκοπό της εκδήλωσης στον αύλειο χώρο, απόλαυσαν painting προσώπου, ζογκλερικά από τον ξυλοπόδαρο και αγκάλιασαν τη μασκώτ της εκδήλωσης << την κόκκινη καρδιά>>. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες, γνωρίστηκαν, αγκαλιάστηκαν και έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία, βάλσαμο στην τρομαγμένη ψυχή τους, από τις πρόσφατες καταστροφές. Διαπίστωσαν ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι πάντα θα υπάρχουν συνάνθρωποί τους για να τους προσφέρουν αλληλεγγύη και άδολη  αγάπη από τις καρδιές τους. Την εκδήλωση ετοίμασαν  με αρτιότητα , τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με την Πρόεδρο Μαγδαληνή Ζήση και τους Σκόρρα Απόστολο, Γαρουφαλιά Κουτρουμάνου ,Κατερίνα Μπέλλου, Γεωργία Κατσέλου, Όλγα Ντανοβασίλη, Όλγα Μπενέκη, Ξανθή Κορομπίλια και Μαρίνα Αλεξίου με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου  Καρδιτσομαγούλας. Ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους Αθανάσιο Μπότα- σχολικό σύμβουλο, Δήμητρα Παπανδρέου- σχολική σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Βαλάντη Λιάκο-Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καρδιτσομαγούλας, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τους Διευθυντές και του εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης: Θαλάσσιο Κόσμο, Μορφωτικό Σύλλογο Καρδιτσομαγούλας- <<Πνευματική Εστία>>, τον Α.Ο. Ηρακλή Καρδιτσομαγούλας και το Σύλλογο Γυναικών Καρδιτσομαγούλας, για τη σημαντική αρωγή τους στην όλη προσπάθεια.

ΣΧΟΛΕΙΟ 1 ΣΧΟΛΕΙΟ 5 ΣΧΟΛΕΙΟ 6 ΣΧΟΛΕΙΟ 4 ΣΧΟΛΕΙΟ 7 ΣΧΟΛΕΙΟ 8 ΣΧΟΛΕΙΟ 14 1 ΣΧΟΛΕΙΟ 11 ΣΧΟΛΕΙΟ 1 1 ΕΚΔ 1 ΕΚΔ 2 ΕΚΔ 4 ΕΚΔ 3

 

Η ΣΤ τάξη στο ΚΠΕ Μουζακίου.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν στην εκπαιδευτική διαδρομή, με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού Στυλιανής Κάσσου , στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, στα πλαίσια του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Εκεί οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και μάθαν για τα φυτά , τα ζώα, τα δάση της περιοχής, για τη φυσική κληρονομιά και πως πρέπει να την προστατεύουμε. Συμμετείχαν στο πρόγραμμα για τις πλημμύρες, όπου μέσα από βίντεο, παρουσιάσεις και φύλλα εργασίας, γνώρισαν τα αίτια, τους τρόπους προστασίας από τις φυσικές καταστροφές.

ΣΧΟΛΕΙΟ 12 Ε ΣΤ 7 ΣΧΟΛΕΙΟ 17 ΣΤ 5

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας στο σχολείο.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, οι Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας παρουσίασε στους μαθητές/τρίες όλων των τάξεων, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ρόλο της σε δύσκολες καταστάσεις όπως πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, απεγκλωβισμοί, τροχαία ατυχήματα. Οι εκπρόσωποι της: Αρχιπυροσβέστης Φίλιππος Κελεπούρης και ο Πυροσβέστης Βασίλειος Γκορίλας,  στο  πρώτο μέρος ανέπτυξαν το θεωρητικό πλαίσιο του λειτουργήματός τους στις παραπάνω καταστροφές, ενώ στο δεύτερο μέρος, βιωματικά, στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρουσίασαν στο πυροσβεστικό όχημα τις λειτουργίες του, κατά τη διάρκεια διαφόρων περιστατικών. Οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από τα ειδικά εξαρτήματα πυροσβεστικής παρέμβασης και έγιναν <<μικροί πυροσβέστες>>, ρίχνοντας με τη μάνικα νερό, αποκομίζοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας για την άμεση ανταπόκριση και την άριστη  παρουσίαση της εκδήλωσης.!!!!

ΠΥΡΟ 3 ΠΥΡΟ 1 πυρο 2 ΠΥΡΟ 4 ΠΥΡΟ 5

Η Β τάξη στο ΚΠΕ Μουζακίου.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ηρώς Ντανοβασίλη και Γεωργίας Παπαευθυμίου, επισκέφθηκαν στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. Εκεί υλοποίησαν βιωματικά το πρόγραμμα <<Περπατώντας στο Δάσος>> με την παρουσίαση του εκπαιδευτή του κέντρου Κων/νου Γραμμένου, το οποίο διαπραγματεύτηκαν στη Θεματική των εργαστηρίων για το Περιβάλλον. Οι μαθητές/τριες, γνώρισαν από κοντά τα ψάρια, τα πουλιά και τα φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή τους και έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια. Έμαθαν για τη σημασία του περιβάλλοντος στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα, για το πως μπορούμε να το προστατεύσουμε για να κρατηθεί υγιείς η χλωρίδα και η πανίδα του.

ΒΓ 10 ΒΓ 11 ΣΧΟΛΕΙΟ 13 ΣΧΟΛΕΙΟ 14 ΣΧΟΛΕΙΟ 16 β ΤΑΞΗ

Η Ε τάξη στο ΚΠΕ Μουζακίου.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης, επισκέφθηκαν στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. όπου βιωματικά επεξεργάστηκαν το περιβαλλοντικό θέμα του εργαστηρίου <<κλιματική αλλαγή>> και την υποθεματική ενότητα που αφορούσε τις πλημμύρες. Εκεί οι μαθητές/τριες, με τη βοήθεια της κας Στέλλας Ζαμπάλου, υπεύθυνης του Κέντρου, ανέπτυξαν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση. Παρεμβάσεις που διαχρονικά , άλλαξαν τη μορφολογία του εδάφους, αλλοίωσαν τις ατμοσφαιρικές ισορροπίες και η άρρωστη φύση <<εκδικήθηκε >>  με πρωτοφανή ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Γνώρισαν την έκτασή τους στην περιοχή μας και έμαθαν τα πρωτόκολλα αυτοπροστασίας στην αντιμετώπισή τους.

Ε 19 Ε3 Ε6 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1 Ε 9 Ε 21 Ε8 Ε3

 

Η ΣΤ τάξη γιορτάζει το Πολυτεχνείο.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν  στο σχολείο τα γεγονότα που εξελίχθηκαν κατά την εξέγερση των φοιτητών το 1973 ενάντια στο καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών. Με το κυρίαρχο σύνθημα των τότε ιστορικών στιγμών <<ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ>>, ανέδειξαν με την απαγγελία ποιημάτων, την αναφορά στα γεγονότα εκείνης της εποχής και με τις μελωδικές φωνές των παιδιών της χορωδίας, τα ιστορικά γεγονότα της αντίστασης των φοιτητών, ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, γράφοντας νέες χρυσές σελίδες αντίστασης και ελπίδας στην ένδοξη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.!!!

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 8 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 7 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ε 1 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ε 2 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ε 3 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ε 4 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ε 6 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ε 7 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ε 8 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ε ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1

 

 

Η γιορτή του Πολυτεχνείου στο σχολείο.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων παρουσίασαν  στο σχολείο τα γεγονότα που εξελίχθηκαν κατά την εξέγερση των φοιτητών το 1973 ενάντια στο καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών. Ανέδειξαν με την απαγγελία ποιημάτων και με τις μελωδικές φωνές των παιδιών της χορωδίας, τα ιστορικά γεγονότα της αντίστασης των φοιτητών, ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, γράφοντας νέες χρυσές σελίδες αντίστασης και ελπίδας στην ένδοξη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.!!!

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 4 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 10 ΧΟΡΩΔΙΑ

 

Η Ε τάξη τιμά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν  στο σχολείο τα γεγονότα που εξελίχθηκαν κατά την εξέγερση των φοιτητών το 1973 ενάντια στο καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών. Ανέδειξαν με την απαγγελία ποιημάτων και με τις μελωδικές φωνές των παιδιών της χορωδίας, τα ιστορικά γεγονότα της αντίστασης των φοιτητών, ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, γράφοντας νέες χρυσές σελίδες αντίστασης και ελπίδας στην ένδοξη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Τραγουδώντας το συμβολικό τραγούδι <<ο μέρμηγκας>> του συνθέτη Μάνου Λοϊζου, μετέδωσαν με τις μελωδικές τους φωνές την ατμόσφαιρα εκείνης της τόσο σκοτεινής σελίδας της καταπίεσης του ελληνικού λαού από τους στρατοκράτες δυνάστες και την ηρωική αντίσταση των νέων ανθρώπων, της ελπίδας ενός ολόκληρου έθνους.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΩΣΤΗΣ 1 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

Πρόγραμμα Διατροφής στο σχολείο.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, η Κοινωνική Σύμπραξη Καρδίτσας και μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, παρουσίασε στο σχολείο  και στις τάξεις Α΄, Β΄ και  Γ΄ , με τη διατροφολόγο Βασιλική Βάρρα, ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής με τίτλο: <<μαθαίνω να τρώω σωστά>>. Οι μαθητές/τριες άκουσαν από την επιστήμονα τους βασικούς κανόνες της υγιεινής διατροφής, τη χρησιμότητά τους στο χτίσιμο ενός γερού οργανισμού και τις  καλές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν ώστε να έχουν μια πολύ καλή ποιότητα ζωής.!!!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 4 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 5

 

Βράβευση Μαθητών Σχολείου.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα αμφιθεάτρου του Τμήματος Επίπλου και Ξύλου Καρδίτσας, έγινε η βράβευση μαθητών/τριας του σχολείου, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς τηε Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (παράρτημα Καρδίτσας), << Παιχνίδι και Μαθηματικά>> και <<Πυθαγόρας>>. Σε ένα κατάμεστο από γονείς αμφιθέατρο και παρουσία της εκπαιδευτικού του σχολείου Στυλιανής Κάσσου, βραβεύτηκαν οι μαθητές Γιολδάσης Αλέξανδρος  Α΄Γυμνασίου και Γιολδάση Μαρία ΣΤ΄ τάξης στο διαγωνισμό <<Πυθαγόρας>> και ο μαθητής Παπαστολόπουλος Χρήστος της ΣΤ΄ τάξης στο διαγωνισμό <<Παιχνίδι και Μαθηματικά>>. Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  τους συγχαίρουν θερμά για αυτή τους τη διάκριση και ευελπιστούν να συνεχιστούν οι διακρίσεις.!!!

ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΜΑΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΑΒΕΙΟ 1 ΒΡΑΒΕΙΟ 2