Κυκλοφοριακή Αγωγή στο σχολείο.

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, παρουσιάστηκε στους μαθητές/τριες της Δ και ΣΤ τάξεων  από την Αξιωματικό της Τροχαίας Καρδίτσας κ.Κυπραίου μια παρουσίαση για τους κανόνες της σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς. Οι μαθητές/τριες άκουσαν και με διαλογική συζήτηση είδαν τους κανόνες για σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά είτε κυκλοφορούν με ποδήλατο ως οδηγοί είτε ως επιβαίνοντες σε οχήματα. Με το ποδήλατο παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας (κράνος, επιγονατίδες, σωστό ποδήλατο ανά ηλικία ) και ως επιβαίνοντες φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας και ως πεζή προσέχουμε και τηρούμε ότι μας λένε οι πινακίδες σήμανσης στους δρόμους. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων ως δράση στην υποθεματική <<Αειφόρος κινητικότητα-Ενεργοί τρόποι μεταφοράς>>.

1 2

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α τάξη, για το σχ. ετος 2023-24.

Σας κάνουμε γνωστό ότι από 1 Μαρτίου έως 20 Μαρτίου 2023,ξεκινούν οι εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομαγούλας για το σχ. έτος 2023-24.Οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν γεννηθεί  από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.

Οι εγγραφές πρέπει να έχουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας ( η προσκόμιση του δεν γίνεται από τους γονείς αλλά αναζητείται από τη σχολική μονάδα).
  2. Βιβλιάριο υγείας του μαθητή/τριας με τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή/τριας (θα προσκομισθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου).
  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η Διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας (όχι απαραίτητα για τους γονείς των μαθητών/τριών που διαμένουν στην Καρδιτσομαγούλα).
  5. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου.
  6. Επικουρικά θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους γονείς των μαθητών/τριών ένα ερωτηματολόγιο εγγραφής.

.jpg

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι γονείς των μαθητών/τριών που πρόκειται να εγγράψουν τα παιδιά τους, θα αποτανθούν στην Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καρδιτσομαγούλας.

 

Αποκριάτικο Μπαλταφάν.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ.Σχ.Καρδιτσομαγούλας, διοργανώνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 05:30 μ.μ., αποκριάτικο μπαλταφάν στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας.

ΜΠΑΛΤΑΦΑΝ

Τρώμε υγιεινά…..μεγαλώνουμε σωστά !!!!

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, στα πλαίσια του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στη θεματική ενότητα του 2ου κύκλου με τίτλο <<Ζω καλύτερα-Ευ ζην>>, οι μαθητές/τριες των Α και Γ τάξεων με τους εκπαιδευτικούς τους, Ηρώς Ντανοβασίλη και Αγαθοκλή Παπαστάθη αντίστοιχα, παρακολούθησαν μια παρουσίαση από την εκπαιδευτικό- διατροφολόγο Μαρίνα Κουκοπούλου σχετικά με τον υγιεινό τρόπο διατροφής και τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει αυτός στο χτίσιμο ενός υγιούς σώματος. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες από τη μικρή ηλικία, τόνισε η διατροφολόγος, αποτελεί τρόπο ζωής ,προφυλάσσει και ενδυναμώνει το νου και το σώμα. Οι μαθητές/τριες γνώρισαν βιωματικά ποιες είναι οι υγιεινές τροφές και την πορεία της τροφής και ποια όργανα εμπλέκονται στη διαδικασία της πέψης.

1 2 3

Άκου…..Μαντάτα, φύλλο Ιανουαρίου 2023.

Κυκλοφόρησε για το μήνα Ιανουάριο 2023, η εφημερίδα των μαθητών/τριών της ΣΤ τάξης. Η θεματολογία της περιέχει άρθρο  και φωτογραφίες για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και πως γιορτάστηκε στο σχολείο, όπως και πολλά άρθρα για την αειφόρο κινητικότητα και την ασφαλή και σωστή χρήση του ποδηλάτου ως ενεργού τρόπου μετακίνησης, φιλικού προς το περιβάλλον. Τη συγκεκριμένη θεματολογία  επεξεργάστηκαν οι μαθητές/τριες στο μάθημα των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στη θεματική ενότητα << Ζω καλύτερα-Ευ ζην>>. Περισσότερα άρθρα στο επόμενο φύλλο του Φλεβάρη.

1 2 3 4

Φιλία, μια αξία ανεκτίμητη.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, οι μαθητές της Ε τάξης με τη δασκάλα τους Στέλλα Κάσσου και στα πλαίσια του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα  <<Ζω καλύτερα- Ευ ζην>>, επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη του σχολείου και υλοποίησαν με τη βοήθεια της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας κα. Ντίνα Βλαχούτσου, μια δράση σχετικά με την αξία της φιλίας. Αναφέρθηκαν σε συγγραφείς βιβλίων που εξύμνησαν τη φιλία ως σχέση ανεκτίμητης αξίας και κατασκεύασαν το δέντρο της φιλίας στο οποίο κατέγραψαν τα συναισθήματα τους για τους φίλους τους. Η δράση ανέπτυξε στους  μαθητές/τριες τη διάθεση να αναπτύξουν τη διάθεσή τους για φιλίες με άδολο ενδοτισμό, επικοινωνίας και συναναστροφής με συνομήλικούς τους και στο να εκφράζουν τα πιο ζεστά τους συναισθήματα για τις φιλικές τους σχέσεις.

1

5

2

6

10
Exif_JPEG_420
7
Exif_JPEG_420