Εργοτάξιο δημιουργίας.

Οι μαθητές/τρια της Β  τάξης με τη καθοδήγηση της δασκάλας τους Ζωής Κουτσιούμπα, δημιούργησαν απίθανα πράγματα έν όψη της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου. [ήραν λοιπόν ψαλίδια , κόλλες, μαρκαδόρους και άφησαν τη φαντασία τους να καθοδηγήσει τα χέρια . Με χαρτί έφτιαξαν τις στολές τους για το θεατρικό δρώμενο που θα παρουσιάσουν στη γιορτή του σχολείου με τίτλο : << Ο φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη>>, στολές με χάρη και ευρηματικότητα. Επίσης κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα ημερολόγια και αρκετούς χιονάνθρωπους για να δωρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Τι άλλο να περιμένουμε  άραγε στο μέλλον από τους μικρούς τεχνίτες;

10 5 6 7

2 1

8 11

12 93 4

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 05:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Οι μαθητές/τριες των Α και β τάξεων, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Ηρώς Ντανοβασίλη και Ζωής Κουτσιούμπα, παρουσίασαν δύο θεατρικά δρώμενα με την υποστήριξη της χορωδίας του σχολείου που διεύθυνε ο μουσικός Νίκος Γιαννέλος. Οι μαθητές/τριες της Α τάξης παρουσίασαν το δρώμενο <<Χριστός γεννάται>>  και οι μαθητές/τριες της Β τάξης το δρώμενο <<Ο Φον Κουραμπιές εναντίον  Κόμη Μελομακαρόνη>>. Μέσα σε μια γιορτινή και ζεστή ατμόσφαιρα οι μικροί θεατρίνοι παρουσίασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο πλούσιες εικόνες με τη γέννηση του Λυτρωτή μας και χιουμοριστικά ενσταντανέ που περιείχαν πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα  που διασκέδασαν και προβλημάτισαν τους πολλούς θεατές που παρακολούθησαν τη γιορτή. Τέλος οι μαθητές/τριες ευχήθηκαν σε όλους Καλές Γιορτές με Υγεία και Ευτυχία !!!

2 3 4 1

Φιλανθρωπικός Έρανος Αγάπης.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, έληξε με επιτυχία ο Φιλανθρωπικός έρανος Αγάπης με τίτλο :<< Χάρισε ένα χαμόγελο….Μπορείς!!!>> από τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και παιχνίδια για δύο οικογένειες της τοπικής κοινότητας Καρδιτσομαγούλας εν όψη  Χριστουγέννων. Οι μαθητές/τριες του σχολείου με την παρότρυνση των δασκάλων τους βιωματικά συμμετείχαν σε μια διαδικασία ενσυναίσθησης και προσφοράς σε συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκες και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  ως μάθημα ζωής, χαρίζοντας ένα χαμόγελο και μια ελπίδα ότι κανένας δεν μένει εγκαταλελειμμένος και μόνος του.

1 2

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (ΙΡΑ)για το Ασφαλές Διαδίκτυο.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, παράρτημα Καρδίτσας (IPA),παρουσίασε στις Δ,  Ε και ΣΤ τάξεις του σχολείου μας μια παρουσίαση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ο κος. Νικόλαος Γούσιας, Αστυνομικός Αξιωματικός εξήγησε στους μαθητές/τριες τους τρόπους για μια ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τους κινδύνους που κρύβονται όταν δεν γνωρίζουν τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και την μαγεία να εξευρευνείς ,να μαθαίνεις και να επικοινωνείς όταν γνωρίζεις πως να το χρησιμοποιείς σωστά και με μέτρο. Τέλος ευχαριστούμε τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών για την ευγενική προσφορά με μπάλες καλαθοσφαίρισης στο σχολείο μας.

4 3

1  2

 

Etwinning για τη Δ τάξη.

Tην Παρασκευή 15/12/2022 η Δ’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ζωντανή συνάντηση (online meeting) με το Δημοτικό Σχολείο Monastero της Ιταλίας στα πλαίσια του προγράμματος etwinning που υλοποιεί το σχολείο μας για τη σχολική χρονιά  2022-2023 υπό την επίβλεψη της δασκάλας των αγγλικών Ελένης Φώτη. Οι μαθητές συνομίλησαν με συνομήλικους μαθητές της γειτονικής χώρας και, αφού συστήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις για την καθημερινότητά τους , τα χόμπι τους και το πώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στις δύο χώρες. Ένα μεγάλο μπράβο στους μικρούς μαθητές γιατί χρησιμοποίησαν την αγγλική γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας και μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι τελικά η γλώσσα μάς   φέρνει όλους πιο κοντά!

ETWINNING TWINNING 1

 

Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει !!!!!

Οι μαθητές/τρια της Β  τάξης το σχολείου, εμπνεόμενοι από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών πήραν απλές χαρτοπετσέτες και άδεια βάζα και με τη καθοδήγηση της δασκάλας τους Ζωής Κουτσιούμπα, δημιούργησαν μικρά γιορτινά  αριστουργήματα, τα οποία αποπνέουν την δημιουργικότητα,  την ευαισθησία και τη χαρά να ολοκληρώνω κάτι ομαδικά  με συνεργασία μέσα στην τάξη !!!!!

ταξη 3 1 ταξη 1

ταξη 3 2 ΤΑΞΗ β ταξης

Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο παράθυρο.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η ευαισθησία, η δημιουργικότητα και η φαντασία των μαθητών/τριών αυξάνεται κατακόρυφα. Το αποτέλεσμα αυτών φαίνεται στα παράθυρα της Γ  τάξης του σχολείου, όπου τα πινέλα στα χέρια τους έγιναν εργαλεία και δημιούργησαν θαυμάσια χριστουγεννιάτικα σκίτσα με τη βοήθεια του δασκάλου τους Αγαθοκλή Παπαστάθη. Χρόνια πολλά από τους μαθητές/τρια για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένη η Νέα Χρονιά του 2023 σε όλους σας.!!!!

.jpg

2ος Θεματικός Κύκλος στα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Ξεκίνησε ο 2ος  Θεματικός Κύκλος  στα εργαστήρια δεξιοτήτων με τίτλο : <<Ζω καλύτερα. Ευ Ζήν>> και με την  υποθεματική << Αειφόρος κινητικότητα, ενεργοί τρόποι μεταφοράς>>. Η διάρκεια του θεματικού κύκλου θα είναι από 1 Δεκεμβρίου 2022 έως 7 Φεβρουαρίου 2023.