Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Μπαταριών

paidakia intro     Αγαπητοί γονείς,

     Σας  ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει στον  εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Ανακύκλωση μπαταριών», τον οποίο  διοργανώνει η εταιρεία ΑΦΗΣ (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών)  σε συνεργασία με τον φορέα « Οργάνωση  ΓΗ».

    Στο πλαίσιο της συμμετοχής στο  διαγωνισμό, καλούνται τα παιδιά να συλλέγουν τις «άδειες» μπαταρίες από σπίτι τους, να τις  μεταφέρουν στο σχολείο και να τις τοποθετούν στον ειδικό κάδο «ΑΦΗΣ». Μια διαδικασία γνωστή στα παιδιά, γιατί ήδη εδώ και δέκα (10) χρόνια γίνεται στη σχολική μας μονάδα  συγκέντρωση μπαταριών.

     Μόλις το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος, θα γίνεται καταμέτρηση του βάρους των μπαταριών που συλλέχθηκαν και παραλαβή τους από υπεύθυνο συνεργάτη της «ΑΦΗΣ». Στη συνέχεια, ο κάδος θα γεμίζει εκ νέου και  η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται για όσο διάστημα ισχύει ο διαγωνισμός.

    Στο τέλος, τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συλλογή βάρους μπαταριών, θα κερδίσουν κάποια έπαθλα.

                                                                    Με τη βεβαιότητα της ανταπόκρισής σας,                                                  Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου   


   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΜΕΓΑΛheroes 1ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ;

    Οι Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών.
    Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.
Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο  «ΑΦΗΣ»  του σχολείου.


   Για πληρέστερη ενημέρωση, επισκεφθείτε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα της δράσης  www.afis-kinigoi.gr