Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου είχαμε την τιμή στο σχολείο μας να φιλοξενήσουμε διαδικτυακά την κα. Εύη Γίτσα, δασκάλα και συγγραφέα. Ως δασκάλα είχε υπηρετήσει  στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου. Οπότε η χαρά της ήταν μεγάλη, που συναντούσε ξανά την κα. Άννα, με την οποία είχαν συνυπηρετήσει  τότε, αλλά και γιατί ήθελε πολύ να συνεργαστεί με το σχολείο μας.
Τα παιδιά των Α  &  Β τάξεων είχαν διαβάσει το βιβλίο της ” Ο  βάτραχος και ο θυμός”, το είχαν επεξεργαστεί μέσα στις τάξεις τους, είχαν κάνει τις εργασίες – κατασκευές τους και περίμεναν πώς και πώς  αυτή τη συνάντηση.
Η κα. Άννα ως Υπεύθυνη της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης,  παρουσίασε στα παιδιά τη συγγραφέα, μίλησε για τα βιβλία της και έδειξε ένα PowerPoint  με αρκετές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της.
ΓΙΤΣΑ2
Ο ήρωας του βιβλίου, ο κύριος βάτραχος, ζει σε ένα μακρινό δάσος. Εδώ και πολύ καιρό τον βασανίζει ένα αρκετά παράξενο πρόβλημα υγείας, που δεν έχει καταφέρει να βρει μία λύση. Ώσπου μία μέρα με τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου ανακαλύπτει τι είναι αυτό που πραγματικά τον ενοχλεί.
249960o vatraxos kai o thumos w300 h 0 85 v2
Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα και ποια η λύση του, θα το ανακαλύψετε στις σελίδες και τις εικόνες του παραμυθιού.
Το παραμύθι πραγματεύεται με έμμετρο λόγο τη σύγκρουση των συναισθημάτων, όπως του θυμού και του άγχους στην καθημερινότητά μας. Περιγράφει πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή των παιδιών μέσα από μία συμβολική ιστορία.
Η φαντασία μπλέκεται με την πραγματικότητα και με ευχάριστη πλοκή δίνεται η λύση αλλά και ο τρόπος διαχείρισης του θυμού του άγχους και όλων των αρνητικών συναισθημάτων.
Το βιβλίο αυτό αποκάλυψε η συγγραφέας στα παιδιά, το εμπνεύστηκε από ένα μαθητή της, που αγχωνόταν με το παραμικρό και είχε προβλήματα αρκετά. Μέχρι που του είπε  κάποια μέρα το εξής: ” Ότι σε θυμώνει μες στη μέρα, πέτα το μακριά στον αέρα…” κι αμέσως με τη φράση αυτή σκέφτηκε, ότι αυτός είναι ο τίτλος του επόμενου βιβλίου της.
Πατώντας πάνω στο σύνδεσμο θα ξεφυλλίσετε το ψηφιακό μας βιβλίο που παρουσιάζει τη δράση αυτή του σχολείου μας.