ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

379614079 583520590473298 5562919984730071468 n 2

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία δράση του σχολείου μας. Όλοι έχετε δει και πληροφορηθεί για τη θεομηνία που έπληξε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, εικόνες αποκαρδιωτικές για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Από τη μια στιγμή ως την άλλη χάθηκαν ζωές, βρέθηκαν ξεσπιτωμένοι, χωρίς  να έχουν ένα μέρος να μείνουν, έχασαν τις περιουσίες τους…

Με λύπη μας παρακολουθούμε τις εικόνες αυτές και η σκέψη μας είναι στραμμένη στους ανθρώπους , στα παιδιά και στους συναδέλφους μας που καλούνται πέρα από το προσωπικό τους κόστος να φροντίσουν  για τα σχολεία και τους μαθητές τους.

Μια υπέροχη δράση αγάπης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης ξεκίνησε από μία νηπιαγωγό  και επεκτάθηκε και στα δημοτικά σχολεία των  πληγέντων περιοχών .

ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ !

Έτσι ονομάστηκε η δράση αυτή. Σχολεία από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας γίνονται ανάδοχοι, συμπαραστάτες, βοηθοί σε σχολεία των πληγέντων περιοχών. Προσφέρουν από το απόθεμα της καρδιάς τους ότι μπορούν για να απαλύνουν τον πόνο των παιδιών και των συναδέλφων που παλεύουν καθημερινά για να επαναφέρουν στην καθημερινότητα και στην κανονικότητα το σχολείο τους. Προσπαθούν να δώσουν χαρά στους μαθητές τους και ελπίδα πως όλα θα γίνουν κάποια στιγμή όπως πρώτα.

Το σχολείο μας δεν μπορούσε να μείνει απέξω. Αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη δηλώσαμε συμμετοχή και με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι γίναμε ΑΝΑΔΟΧΟΙ  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης του νομού Λάρισας .

Το 6/θέσιο 3o Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης βρίσκεται στον Δήμο Λάρισας, 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας, στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, πίσω από τις Εργατικές Κατοικίες.  Το σχολείο χτίστηκε το 2003.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Δ/ντρια του σχολείου μας ανέφερε ότι έχουν ανάγκη από αθλητικό υλικό. Αυτό θα το προσφέρει το σχολείο μας. Εμπλέκοντας τους μαθητές του σχολείου μας και κατ επέκταση εσάς τους γονείς θα θέλαμε να συνδράμετε όσο μπορείτε  και όσοι φυσικά το επιθυμείτε  προσφέροντας γραφική ύλη  (μολύβια, γόμες, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, ψαλίδια, κόλλες κ.λ.π.) και  βιβλία λογοτεχνικά.

Θα τα συγκεντρώνουμε στο σχολείο μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και μετά θα τα συσκευάσουμε και θα τα στείλουμε στο σχολείο.

Φυσικά οι δράσεις μας δε θα σταματήσουν εδώ, θα έχουμε επαφή με το σχολείο μέσω  τηλεδιάσκεψης, θα γνωριστούμε με τα παιδιά και τους συναδέλφους και όποτε είναι δυνατό θα προγραμματίσουμε κοινές δράσεις έστω κι εξ αποστάσεως.

Το σχολείο μας, αγαπητοί γονείς, είναι ένας χώρος ενσυναίσθησης, προσφοράς και αγάπης. Μέσα από τον εθελοντισμό προσπαθούμε να περάσουμε αξίες στα παιδιά και να τα κάνουμε ενεργούς πολίτες.

Έστω κι ένα παιδί να αλλάξει τρόπο σκέψης…. Υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ!!!!

Η Δ/ντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου