ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μετάβαση στο padlet.com

Στις 6 Μαρτίου είχαμε την 4η συνάντηση μας τα συνεργαζόμενα σχολεία του Δικτύου “Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο.”

Παρά το βαρύ κλίμα πένθους και θυμού, που βιώνουμε μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις δραστηριότητές μας.

Τα θέματα ήταν:

1) Ενημέρωση λειτουργίας ομάδων

2) Δημιουργία χάρτη για αναρτήσεις παρουσίασης των σχολείων του Δικτύου

3) Προετοιμασία και δηλώσεις συμμετοχής για την έκδοση της κοινής μας εφημερίδας

Οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες εξέφρασαν από τη μία πλευρά την ικανοποίησή τους για την μέχρι τώρα πορεία και τον προγραμματισμό των ομάδων τους και από την άλλη τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν το τελευταίο δίμηνο, με τις πολλές απουσίες λόγω ασθένειας, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν στα σχολεία τους.

Είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε και σχολεία της Πόλης (Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή – Ζάππειο) και της Ίμβρου.

Για να μπορέσουμε να έχουμε κοινή παρουσία, όλα τα σχολεία του Δικτύου, ο υπεύθυνος του Δικτύου  ετοίμασε έναν χάρτη, με στόχο να ανεβάσουμε όλα τα σχολεία  μια σύντομη παρουσίαση του τόπου μας, με την ονομασία του σχολείου μας, στην σχετική “πινέζα” πάνω στο χάρτη.

Εμείς ξεκινήσαμε με το σχολείο μας , με ένα σύντομο κείμενο που αναφέρεται στην ίδρυσή του, στις εγκαταστάσεις και στην αυλή του.

Ο χάρτης αυτός θα εμπλουτίζεται συνεχώς με τα συνεργαζόμενα σχολεία που είναι αρκετά.