ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας στο διαδίκτυο,  είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου μας είτε μέσω του υπολογιστή στην δουλειά μας και μη. Εκατομμύρια ενήλικες  λόγω δουλειάς ή προσωπικής απόλαυσης «ξοδεύουν» το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σε μία οθόνη. Όπως όλο και περισσότεροι ενήλικες στρέφονται ή περιτριγυρίζουν την ζωή τους γύρω από το internet, έτσι και τα παιδιά και οι έφηβοι ανακαλύπτουν τον ψηφιακό κόσμο με όλους τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει για έναν ανυποψίαστο επισκέπτη. Πώς όμως σε μία ψηφιακή εποχή μπορείς να αποτρέψεις τα παιδιά ή τους έφηβους από την χρήση του; Πώς μέσα σε έναν ανεξέλεγκτο χώρο μπορείς να προστατεύσεις το παιδί σου; Ποια είναι η σωστή χρήση από τους εφήβους; Ποια είναι τα όρια που πρέπει να βάλει ένας γονέας;

 

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της επικοινωνίας και συνεργασίας του σχολείου με την οικογένεια, η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού  απευθύνουν πρόσκληση προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών  του σχολείου, για συμμετοχή και παρακολούθηση ημερίδας με θέμα :

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.»

Το θέμα θα αναπτύξει ο ψυχολόγος κ. Σωζόπουλος Χρήστος M.Sc από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ολοήμερου στο σχολείου την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου  και ώρα 17:00 –  19.00μ.μ. με τηλεδιάσκεψη. Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να το παρακολουθήσουν και από το σπίτι τους, αφού μπουν στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

  • Meeting number : 2730 838 2537

 

  • Meeting password:    9i433eFVVip (94433338 from video systems)

 

Για τον καλύτερο προγραμματισμό, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να δηλώσουν συμμετοχή παρακολούθησης μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο email ή στο τηλέφωνο  του σχολείου.

mail@dim-kal-choriou.las.sch.gr

Τηλ: 2841061401

 

Με εκτίμηση

Άννα Πατεράκη