• Καλώς ήρθατε στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλαβάρδων

  • Ο Μικρός Αναγνώστης

    mikan
  • Cine-Ανάγνωση

  • Οι συγγραφείς βιβλίων για παιδιά που επισκέφτηκαν το σχολείο μας

  • Αλεξάνδρα Μητσιάλη

    f
  • Μαρίνα Γιώτη

    images
  • Μάνος Κοντολέων

    Κ
  • Κώστας Πούλος

    π
  • Μαρία Αγγελίδου

    agelidou
  • Ειρήνη Βοκοτοπούλου

    Β
  • Αγγελική Δαρλάση

  • Κατερίνα Σέρβη

    Κατερίνα Σέρβη
  • Άγγελος Αγγέλου

  • Μαρία Ρουσάκη

    Μαρία Ρουσάκη
  • Ελένη Δικαίου

    Ελένη Δικαίου
  • Ελένη Σβορώνου

    Σβορώνου

    Ελένη Σβορώνου

  • Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

    Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
  • Βούλα Μάστορη

    Βούλα Μάστορη
  • H Σχολική μας Βιβλιοθήκη

  • Oι ταινίες μας

      Έφαγα τον κόσμο να σε βρω   Δε βλέπει...κι όμως τρέχει   Περπατώ...ποδηλατώ,στην πόλη ή το χωριό κυκλοφορώ   Ο Νταής του σχολικού
  • Κάτι μου μυρίζει..

    20240523 092735
  • Το φθινόπωρο

    Το φθινόπωρο
  • Το καλοκαίρι

    Το καλοκαίρι

  • H Πόλη της Αγάπης

    H Πόλη της Αγάπης
  • Γιαγιά, παππού…πες μου ένα παραμύθι

    Γιαγιά, παππού…πες μου ένα παραμύθι
  • Αnimation στο Ενυδρείο

    Αnimation στο Ενυδρείο
  • η ιστορία του σχολείου μας

    λήψης
  • Η μάχη του Μαραθώνα

    λήψης
  • Η μάχη των Θερμοπυλών

    λήψης
  • Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

    λήψης
  • Αθηνά και Ποσειδώνας

    clip art cinema 216972
  • Άρτεμις

    clip art cinema 216972
  • Η Αποκάλυψη

    clip art cinema 216972
  • Κακά μαντάτα από τον Όλυμπο

    clip art cinema 216972
  • Οι γίγαντες και η Τιτίνα η κότα

    clip art cinema 216972
  • Radioooo

  • Καλύτερη ζωή

    Kαλ.ζ
  • Σαν σήμερα

  • Ασφάλεια στο Internet

    ,
  • egelados
  • Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.

    ΕΥΘΥΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
  • Παίζοντας, μαθαίνω τον Κ.Ο.Κ.

  • Μάρτιος 2026
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

«Μάθε για μένα και σχεδίασε για όλους» 2016-2017

Παραολ

Η ομάδα «παρέα εν δράσει», που είναι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η ονομασία της, δηλαδή μία παρέα που δημιουργήθηκε έξω από θεσμούς και συλλόγους, από πρωτοβουλία του κ. Τάκη Αλεξανδράκη ο οποίος είναι δικηγόρος και δημοσιογράφος, Πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου τυφλών και προβάλει το αναπηρικό κίνημα, οργάνωσε σε συνεργασία με άλλους φορείς,μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση για τα παιδιά στη Ρόδο και στο Γυμνάσιο Σορωνής.

Η κίνηση αυτή, έχει πολλές παρουσίες ανά την Ελλάδα, και σ’ αυτήν συμμετέχουν άτομα με αναπηρίες όπως και αθλητές που είτε έχουν διακριθεί στους παραολυμπιακούς αγώνες είτε είναι μέλη της παραολυμπιακής ομάδας.

Έτσι, επισκεφτήκαμε το Γυμνάσιο Σορωνής για να συμμετέχουν τα παιδιά βιωματικά σε αυτή τη γνωριμία-εμπειρία. Εκεί βρισκόταν ο κ. Αλεξανδράκης ο οποίος έχει ολική απώλεια όρασης, ς ο κ.  Στέφανος Διαμαντής ο οποίος είναι μέλος της παραολυμπιακής ομάδας που πήρε μέρος στο Ρίο και συμμετείχε στο άθλημα της αντισφαίρισης με αμαξίδιο, η κα Κέλυ Λοπάκη η οποία συμμετείχε επίσης στο άθλημα της ξιφασκίας σε καρότσι, ο τρίτος παραολυμπιονίκης του Πεκίνο στο στίβο Γιάννης Πρώτος, με πρόβλημα όρασης, και ο ίδιος ο κ. Μπαράκας ο οποίος έκανε μία παρουσίαση για το νέο του άθλημα, την ποδηλασία.

Παραο5λ

Όπως είπε, στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι, καταρχήν, να προσελκύσουν όσο γίνεται περισσότερα σχολεία αφού απευθύνονται κυρίως στα μικρά παιδιά ενώ το κεντρικό σύνθημα είναι «μάθε για μένα και σχεδίασε για όλους».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να βιώσουν το πως αγωνίζονται τα ΑμΕΑ. Φόρεσαν μαντήλια και κράτησαν μπαστούνιαγια να δουν πως μπορεί να κινείται κάποιος χωρίς να βλέπει, έπαιξαν τένις με τον Κο Διαμαντή, έτρεξαν με τον Κο Πρώτο, ξιφομάχησαν σε αναπηρικό καροτσάκι με την Κα Λοπάκη και έκαναν ποδήλατο ως τυφλοί με τον Κο Μπαράκα.

Παραο1λ

Ως συνέχεια της ημέρας αθλητισμού, αλλά και ανεξάρτητα από αυτήν η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική για τα παιδιά, αφού γνώρισαν από κοντά και¨έζησαν¨την τύφλωση και την παραπληγία, εμπειρία που αποσκοπεί στην αποδοχή των ανάπηρων ατόμων, αλλά και την αναγνώριση της αξίας, της δύναμης και επιμονής αυτών των ανθρώπων που ξεπερνούν τα προβλήματά τους με αγώνα.

Ευχαριστούμε την ¨Παρέα εν δράση¨γι΄αυτήν την πρωτοβουλίου, καθώς και το Γυμνάσιο Σορωνής που μας φιλοξένησε.

Τ α παιδιά έγραψαν:

Μου άρεσε πολύ η χθεσινή μέρα γιατί συναντήσαμε με την τάξη μου τους παραολυμπιονίκες. Δεν έκανα κανένα αγώνισμα αλλά φαινόντουσαν πολύ ωραία. Ευχαριστούμε αυτούς τους ανθρώπους μέσα από την καρδιά μας.

Βασίλης Αλ.

Πέρασα ωραία και έμαθα πόσο δύσκολο είναι να είσαι τυφλός ή μουγκός και έμαθα να παίζω τένις με ανθρώπους με αναπηρία. Είχε και ένα ποδήλατο με δύο σέλες που στη μία καθόταν ένα παιδί με μια κορδέλα στα μάτια και στην άλλη ένας άνθρωπος οδηγούσε.

Κώστας Μπ.Παραο2λ

Πέρασα ωραία στο Γυμνάσιο αλλά μιλούσανε πολύ και βαρέθηκα

Ντόνε Σ.

Στο Γυμνάσιο πέρασα ωραία, γιατί παίξαμε με τους Παραολυμπιονίκες πάρα πολλά ωραία παιχνίδια και ήταν δύσκολα.

Μιχάλης Κ.

Εμένα δε μ΄άρεσε τίποτα αλλά χάρηκα που είδα τις φίλες μου. Αλλά έπαιξα τένις και δεν μ΄άρεσε.

Αποστολία Π.

Μου άρεσε πάρα πολύ     Παραο4λ

Μανόλης Γ.

Πέρασα πολύ ωραία!

Γεωργία Κ.Παραο3λ

Πέρασα πολύ ωραία!

Μαριάννα Ζ.

Επιστρέφοντας στο σχολείο και αντικρίζοντας αυτήν την εικόνα καταλαβαίνουμε πόσο βαθιά επηρέασε αυτή η εμπειρία τα παιδιά.

Παραο6λ

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ ΡΟΔΟΥ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση