ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

Prep IconΘεματικές κατηγορίες του Συνεδρίου:

  1. Αναζήτηση της ποιότητας στην εκπαίδευση
  2. Διεθνοποίηση της εκπαίδευσης
  3. Σύγχρονες διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση
  4. Διδακτική και Παιδαγωγική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  5. Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές στη Δια βίου μάθηση, Εκπαίδευση ενηλίκων, Ανοικτή μάθηση και εξ αποστάσεως εκπαίδευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών
  6. Παιδαγωγική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και τη μάθηση, διαδικτυακή μάθηση, MOOCs (Massive Open Online Courses), Κοινωνικά Δίκτυα
  7. Καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές μέσω του εκπαιδευτικού πλαισίου STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) και Εκπαιδευτική Ρομποτική
  8. Ένταξη και διαφορετικότητα στη σύγχρονη εκπαίδευση, διαπολιτισμική εκπαίδευση, εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών και ειδική αγωγή
  9. Δέσμευση των μαθητών/φοιτητών (Students’ Engagement) ως προς τη φοίτησή τους και Αλληλεπίδραση στην Εκπαίδευση
  10. Εκπαίδευση για την αειφορία

http://www.iecat.educircle.gr/el/thematikes

 

 

Σας παρουσιάζουμε το ανασχεδιασμένο περιοδικό του ΕΚΤ «Καινοτομία, Έρευνα & Ψηφιακή Οικονομία». Επιδίωξή μας είναι να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στον δημόσιο διάλογο. Σε αυτό το τεύχος εξετάζουμε τη σημασία του ανοίγματος της επιστήμης στην κοινωνία, καθώς και τη σχέση επιστήμης – πολιτικής.
Στο αφιέρωμα «COVID-19: Επιστήμη και Κοινωνία» αποτυπώνονται τα βασικά γεγονότα του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά και δεδομένα που αντλήθηκαν από την πρώτη επίκαιρη έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΚΤ στον πληθυσμό των Ελλήνων ερευνητών.

Αγαπητές/ Αγαπητοί,
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του ΕΚΤ με τίτλο «Ανακαλύψτε τις ψηφιακές δυνατότητες του σχολείου σας με μια… SELFIE!», το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, 17:00-19:00 σε συνεργασία με το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (JRC) και την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning και ομιλητές τους Παναγιώτη Καμπύλη και Νικολέτα Γιαννούτσου από το JRC και τον Αντώνη Μπέσιο, Διευθυντή στο 152ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε τον απολογισμό του webinar, το οποίο παρακολούθησαν 1.690 άτομα. Το βιντεο του webinar έχει ανέβει στο επίσημο κανάλι του ΕΚΤ στο YouTube και οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι διαθέσιμες εδώ.
Για να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα και εκδηλώσεις μας, επισκεφτείτε τις σελίδες του ΕΚΤ [www.ekt.gr] και της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» [www.knowledgebridges.gr] καθώς και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Πρωτοβουλίας, FacebookTwitterLinkedin. Για στοχευμένη ανταλλαγή πληροφορίας και δικτύωση με Έλληνες επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, γίνετε μέλη στο Knowledge Bridges Networking Group στο Facebook.
Τέλος, σας καλούμε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο ικανοποίησης σχετικά με την εμπερία σας από το διαδικτυακό σεμινάριο, καθώς και να μας προτείνετε επόμενες θεματικές σεμιναριών που θα σας ενδιέφερε να παρακολουθήσετε.
Σας ευχαριστούμε!