Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Φ.6/ 22511/Δ1/25-02-2021 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι εγγραφές των μαθητών Α΄ τάξης Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθούν από 01-03-2021 έως και 20-03-2021 και ώρες 08:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.
Η σχολική περιφέρεια του Δημοτικού Σχολείου Εξαμιλίων περιλαμβάνει τις εξής περιοχές:
Άγιος

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Απολύμανση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού που είχαμε στο σχολείο μας, θα γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου σήμερα 05/11/2020 στις 07:00μ.μ. από ιδιωτικό συνεργείο εντεταλμένο από το Δήμο Κορινθίων.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek 2020

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) είναι μια πρωτοβουλία που οργανώνεται από εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό, να δείξει στους νέους, τους ενήλικες, αλλά και τους ηλικιωμένους πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ευχαριστίες

Με αφορμή την αποχώρηση του κ. Αλέξανδρου Αντωνίου από τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την ουσιαστική συμβολή του στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του σχολείου μας.
Ο κ. Αντωνίου ήταν παρών όσες φορές τον χρειαστήκαμε, προώθησε αποτελεσματικά σημαντικά αιτήματα του σχολείου (αύξηση

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

 Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την Πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020. Θα γραφτούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014. Απαιτούμενα δικαιολογητικά: α. Αποδεικτικό στοιχείο από το

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ολοκληρώνοντας το πλέγμα δράσεων αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση/διδασκαλία, από τη Δευτέρα, 30/3/2020 και καθημερινά στις 10 π.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, προσφέρει σε μαθητές/τριες του Δημοτικού τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων τηλεκπαίδευσης, τα οποία σύντομα θα είναι προσβάσιμα και στους/στις μαθητές/τριες με προβλήματα ακοής.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΟΔΗΓΙΕΣ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει το κοινό σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.  Πρόκειται για τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά πατώντας πάνω στους παρακάτω συνδέσμους:

Ασφαλής εκπαίδευση εξ αποστάσεως

Ασφαλής εργασία εξ αποστάσεως

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Πρόγραμμα μαθημάτων «Μαθαίνουμε στο σπίτι»

Το πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης για τους/τις μαθητές/τριες του Δημοτικού συνεχίζεται κανονικά από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2 κάθε μέρα στις 10.00 το πρωί. Μάλιστα από τη Δευτέρα 6/4/2020 διευρύνεται η διάρκεια της εκπομπής «Μαθαίνουμε στο σπίτι».

 Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας είναι:

Δευτέρα 6 Απριλίου

– Γλώσσα Α’ «Επανάληψη: Γραφή και Ανάγνωση»
– Μαθηματικά Β’

 » Διαβάστε όλο το άρθρο