Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθεις . . . μέσα από τη δράση !!!

Εικόνα κεφαλίδας Δημοτικό Σχολείο Δραβήσκου

Ημέρα: 26 Απριλίου 2022

Πάσχα στο σχολείο μας

Παρασκευή 15 Απριλίου, 

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Τους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες, οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα δεν υπήρχαν, καθώς οι Χριστιανοί ήταν μια διωκόμενη μειονότητα. Η λέξη Πάσχα είναι ελληνοποιημένη απόδοση του Πεσάχ (εβραϊκή γιορτή) και σημαίνει Διάβαση. Οι μεν Εβραίοι γιορτάζουν τη διάβασή τους από την Ερυθρά θάλασσα και την απελευθέρωσή τους από τη φαραωνική δουλεία. Οι δε Χριστιανοί γιορτάζουν το Πάσχα, την ανάσταση του Χριστού και την απελευθέρωσή τους από την αμαρτία και το θάνατο.

Με απόφαση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, το 325 μ.Χ, το Πάσχα ορίστηκε να εορτάζεται σ’ όλη τη Χριστιανοσύνη την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας και μετά το εβραϊκό Πάσχα, προκειμένου να τηρείται η σειρά των γεγονότων. Όμως, από την εισαγωγή του Γρηγοριανού ημερολογίου, Ανατολικοί και Δυτικοί Χριστιανοί γιορτάζουν το Πάσχα σε διαφορετικές ημερομηνίες, οι μεν βάσει του παλαιού ημερολογίου, οι δε βάσει του νέου. Η ορθόδοξη θεώρηση για την Ανάσταση συμπυκνώνεται στον πασίγνωστο ύμνο.

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών
θανάτω θάνατον πατήσας και
τους εν τοις μνήμασι ζωήν
χαρισάμενος!


Το σχολείο μας για άλλη μια φορά έμεινε κοντά στην παράδοση των ημερών. Μιλήσαμε για τα γεγονότα της Μεγάλης εβδομάδας, βάψαμε αβγά και κάναμε διάφορες πασχαλινές κατασκευές με τα παιδιά.

1 6 2 6 3 6 4 5

 

5 4

Καλή Ανάσταση & καλό Πάσχα σε όλους !!!

Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη

Πέμπτη 14 Απριλίου,

Μετά από 2,5 χρόνια αναμονής λόγω covid – 19 ήρθε η στιγμή να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας εκδρομή!!!

Μια εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη

Η εκδρομή μας ξεκίνησε με στάση στο Μανδράκι. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό της περιοχής των Σερρών που είναι χτισμένο πάνω στις όχθες της λίμνης Κερκίνης απ όπου είχαμε τη χαρά να δούμε διάφορα είδη πουλιών και να ακούσουμε την ιστορία της λίμνης. Αφού φάγαμε το πρωινό μας επισκεφτήκαμε μια φάρμα βουβαλιών, όπου ο ξεναγός μας, μας μίλησε για το νεροβούβαλο και την καταγωγή του. Συνεχίσαμε με το γύρω της λίμνης, ένα μαγευτικό τοπίο που σε γαληνεύει και σε συναρπάζει ταυτόχρονα. Τελευταία στάση για παγωτάκι στο Λιθότοπο.

1 2 5 3 5 4 4 5 3 6 1 7 1

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση