Το σχολείο μας – 1ο Δ.Σ. Αγ. Στεφάνου – σε συνεργασία με το 2ο Δ.Σ. Αγ .Στεφάνου οργάνωσαν από κοινού με δράση. Με την ευθύνη των εκπαιδευτικών της Γ’ τάξης του σχολείου μας, κα Αγγελική Καλογερίδη και κα Βίκυ Κριαρά, και την εκπαιδευτικό υπεύθυνη Βιβλιοθήκης του 2ου Δημοτικού, κα Ρένα Καραγεώργου, προσκλήθηκε η συγγραφέας κα Κατερίνα Σέρβη στο χώρο του 2ου Δημοτικού. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’ τάξεων.
Η δράση φιλαναγνωσίας ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες διάβασαν και επεξεργάστηκαν βιβλία της συγγραφέως. Στη συνάντηση, αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν συνέντευξη από τη συγγραφέα και ακολούθως η ίδια η συγγραφέας παρουσίασε το έργο των αρχαιολόγων, το οποίο αποτελεί και την έμπνευση των βιβλίων της. Στη συνέχεια τα παιδιά τραγούδησαν “Άνοιξη και άνοιξε” με τη συνοδεία στο πιάνο της Μουσικού, κας Ρουμπίνης Γεωργακοπούλου. Η συγγραφέας προτού αποχωρήσει υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών!
Η δράση συνεχίστηκε με βιωματική δράση προσομοίωσης της αρχαιολογικής ανασκαφής με το σκάψιμο στο χώμα και φυτέματος φράουλας! Ταυτόχρονα οι μαθητές και οι μαθήτριες, χωρισμένοι σε ομάδες μεικτές των δύο σχολείων, έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια και έφτιαξαν παζλ με θέμα τους ιστορικούς πολιτισμούς, κυκλαδικό, μινωικό και μυκηναϊκό, στους οποίους αναφέρονται και τα βιβλία που μελέτησαν!
Η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς επιτεύχθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι αλλά και η κοινωνικοποίηση των μαθητών και η αλληλεπίδραση των δυο όμορων σχολείων! Η χαρά των παιδιών και ο ενθουσιασμός τους ήταν η απόδειξη!