Ευχαριστήριο

Η Διευθύντρια, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαρμαρίου, ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Μακρή Κώστα, προϊστάμενο της Enercon GmbH, καθώς και την κυρία Κυριακίδη Ελένη, γραμματέα της εταιρίας, για την ευγενική χορηγία ενός διαδραστικού πίνακα. Η δωρεά αυτή ενισχύει την τεχνολογική υποδομή του σχολείου μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του μαθήματος και βελτιώνοντας τις συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τόπο μας.  Εκτιμούμε πολύ την ιδιαίτερη αυτή προσφορά και ελπίζουμε η πράξη αυτή να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Επίσης, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και την κυρία Ελευθερία Ποδαρά, για την σημαντική συμβολή της στην απόκτηση του διαδραστικού πίνακα για το σχολείο μας. 

 

Αγιογραφία

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μαρμάρι για να γνωρίσουμε τον αγιογράφο του ναού κο Νίκο Πανταζή και να δούμε στην πράξη το έργο του. Ο κύριος Πανταζής μας έδωσε πολλές πληροφορίες γύρω από τις τέχνες και ειδικά την αγιογραφία και μας εξήγησε διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αγιογράφοι. Επίσης μας δίδαξε πως θα μπορούσαμε κι εμείς με απλές γραμμές, να ζωγραφίσουμε ένα πρόσωπο Αγίου. Τέλος, πιάσαμε όλοι τα μολύβια στα χέρια μας και με τις οδηγίες του κυρίου Νίκου ζωγραφίσαμε μία γάτα, έχοντας ως βάση του σχεδίου τον αριθμό έξι. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να μας δείξει ότι όλοι μπορούμε να ζωγραφίσουμε αν το θέλουμε αλλά και τη μαγεία των αριθμών που αποτελούν τη βάση ακόμα και της ζωγραφικής. Νιώσαμε ιδιαίτερη τιμή που γνωρίσαμε τον κύριο Πανταζή που ξεχώρισε για την καλοσύνη του και την αφοσίωσή του στην τέχνη.