Φιλιά από το Osnabrueck!

Εδώ Osnabrueck! Το να βρίσκεται κάποιος σε μια άλλη χώρα είναι πάντα ενδιαφέρουσα εμπειρία. Το να βρίσκεσαι, όμως, σε μια χώρα με χειμωνιάτικο σκηνικό, μακριά από το ηλιόλουστο Ναύπλιο, το ακόμα πιο ηλιόλουστο σχολείο μας και τα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών μας δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο!

Για να μειώσω, λοιπόν, την απόσταση που μας χωρίζει αυτές τις λίγες (ευτυχώς) μέρες, θα σας ταξιδέψω κι εσάς εδώ.

Η πόλη βρίσκεται στη δυτική Γερμανία και όπως σας είπα και νωρίτερα, εδώ κάνει…κρύο.

Ελπίζω πως η φωτογραφία που σας ανέβασα να σας δίνει μια εικόνα.

Όπως μπορείτε να δείτε είναι μία αρκετά μεγάλη πόλη (έχει περίπου 100.000 κατοίκους), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι κάτοικοι της στριμώχνονται σε πολυκατοικίες. Αντίθετα, υπάρχει άπλετος χώρος και πολλοί ποδηλατόδρομοι. Ζηλεύετε;;; Έχετε δίκιο, να ζηλεύετε γι’ αυτό.

Λοιπόν, εγώ, όπως γνωρίζετε ήδη, βρέθηκα εδώ για ένα συνέδριο που λέγεται “παιδική ηλικία σε κίνηση” . Βλέπετε; ένα συνέδριο με θέμα, εσάς τα παιδιά! Σούπερ;;; Η εικόνα που βλέπετε δίπλα, δείχνει την αφίσα του συνεδρίου αυτού.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, είναι η μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο. 2.500 άνθρωποι (νηπιαγωγοί, γυμναστές, κινησιοθεραπευτές και πολλοί άλλοι επαγγελματίες) ήρθαν εδώ για να δουν πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην ανάπτυξη των παιδιών μέσω της κίνησης!

Τι κάνω εγώ σε αυτό το συνέδριο; Ήρθα να δείξω πώς διδάσκουμε παραδοσιακούς χορούς μέσα από μικρές ιστορίες (ξέρετε, σαν αυτές που λέμε στο σχολείο, με τον πρίγκιπα που έσωσε την πριγκίπισσα, την οικογένεια που πάει βόλτα, κλπ).

Αρκετά, όμως σας είπα! Τη Δευτέρα το πρωί με το καλό, θα επιστρέψουμε στο σχολείο και εγώ και η κυρία Αγγελική. Βλέπετε και οι δύο πήγαμε ταξίδι αυτές τις μέρες! Εγώ στη Γερμανία και η κυρία Αγγελική στα Ίρια!! Τη Δευτέρα, λοιπόν, θα πούμε όλοι τα νέα μας. Καλό σαββατοκύριακο!!! (αύριο ανεβαίνει κανονικά το παιχνιδάκι μας για το σ/κ).

φιλιά πολλά

Φωτεινή Βενετσάνου

Αφήστε μια απάντηση