Νέα ενημέρωση Αγιασμός 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του Αγγελοπουλείου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου,

 

Σύμφωνα με νέες διευκρινιστικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας που εστάλη σήμερα Παρασκευή 11/9/2020 στη 13.00, σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8:15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του Αγιασμού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 11.00. Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, δεν θα επιτραπεί η είσοδος των μαθητών στο σχολείο χωρίς μάσκα καθώς και η είσοδος των γονέων στο σχολείο. Η μεταφορά των μαθητών με λεωφορείο θα διεξαχθεί κανονικά. Την πρώτη ημέρα δεν θα δοθούν βιβλία ,επομένως δεν χρειάζεται η μεταφορά τσάντας από τους μαθητές. Η ώρα αποχώρησης ορίζεται στις 11.30 π.μ.

Καλή σχολική χρονιά!

 

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Αγαπητοί γονείς και μαθητές.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία και των σχολείων των Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ύστερα από τις απαραίτητες διευκρινίσεις και τις συσκέψεις του Συλλόγου Διδασκόντων, έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο επιστροφής σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, το οποίο σας παραθέτουμε παρακάτω:

1. Οι τάξεις που θα διαιρεθούν σε υποτμήματα κατά αλφαβητική σειρά είναι οι: Α’, Β΄,Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄. Η Ε΄ προς το παρόν δε θα διαιρεθεί και θα λειτουργεί καθημερινά.

2. Η σχολική μονάδα έχει εφοδιαστεί με τα απαιτούμενα υγειονομικά υλικά από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων.

3. Καθορίστηκε ειδικός χώρος, (με χειρουργικές μάσκες, αλκοολούχα αντισηπτικά και γάντια) στον οποίο, σε περίπτωση ανάγκης, θα πρέπει να οδηγηθεί και να παραμείνει εκεί μέχρι τη μεταφορά του, οποιοδήποτε άτομο εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19 μέσα στον σχολικό χώρο.

4. Η διαρρύθμιση όλων των τάξεων έγινε τέτοια ώστε:

α) να κάθεται ένας μαθητής ανά θρανίο

β) η απόσταση μεταξύ των μαθητών συνολικά με το θρανίο να ισούται με 1,5 μέτρο μήκος

γ) τα θρανία να έχουν κοινό προσανατολισμό

5. Η βιβλιοθήκη, το αμφιθέατρο και το εργαστήριο Πληροφορικής δεν θα λειτουργήσουν. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στις σχολικές αίθουσες.

6. Οι μαθητές/τριες δεν θα παίζουν με μπάλες, σκοινάκια, κώνους, στεφάνια κ.λπ. Το διάλειμμα θα γίνεται σε συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο (στην αυλή ) ανά τμήμα κρατώντας όλοι οι μαθητές την απόσταση του 1,5 μ.

7. Ο αριθμός των εφημερευόντων δασκάλων θα ανέρχεται σε 3.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα λειτουργήσουν κανονικά και θα ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και ενέργειες που πρέπει (ένα παιδί ανά δύο καθίσματα).

Οι μαθητές/τριες που μεταφέρονται με τους γονείς θα έρχονται στο σχολείο στις 08:00 όχι νωρίτερα και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ένας – ένας, μία – μία, κρατώντας τις αποστάσεις, όπου θα τους περιμένει ο/η εκπαιδευτικός. Εκεί θα γίνεται η προσευχή και θα ξεκινά η διδασκαλία. Οι γονείς δεν θα μπαίνουν στην είσοδο του σχολείου και θα παραμένουν έξω από τα κάγκελα. (Παρακαλούνται, και οι γονείς να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός).

Μέσα στις αίθουσες θα υπάρχει αντισηπτικό, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν κατά την είσοδο και έξοδο οι μαθητές. Οι αίθουσες θα αερίζονται μόνο φυσικά, ανοίγοντας τα παράθυρα και η έξοδος των μαθητών/τριων από τις τάξεις θα γίνεται με συγκεκριμένη σειρά.

Απαγορεύεται η ανταλλαγή αντικειμένων ανάμεσα στους μαθητές και συνιστάται να έχουν μαζί τους αντισηπτικό και αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια. Η μάσκα είναι προαιρετική. Επιπροσθέτως, να έχουν μαζί τους καθημερινά κολατσιό και νερό. Λόγω ενδεχομένως των υψηλών θερμοκρασιών είναι απαραίτητη η χρήση καπέλου στους εξωτερικούς χώρους.

Στις τουαλέτες οι μαθητές θα μπαίνουν ένας-ένας, μία-μία και θα πλένουν τα χέρια τους, όμως κάθε φορά μέχρι δύο μαθητές/τριες , επίσης θα υπάρχει υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός, ο/η οποίος/α θα ελέγχει την κίνηση.

Ο σχολικός χώρος θα καθαρίζεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα από το προσωπικό καθαριότητας.

Κατά τη λήξη των μαθημάτων, λόγω των εργασιών που γίνονται στο σχολείο, όλα τα παιδιά θα αποχωρούν πλέον από την κεντρική είσοδο. Ωστόσο η αποχώρηση θα γίνεται με συγκεκριμένη σειρά. Πρώτα θα αποχωρούν οι μαθητές της Α τάξης (είτε με τους γονείς, είτε με το λεωφορείο) και στη συνέχεια με τη σειρά οι επόμενες τάξεις ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Επισκέπτες στο σχολείο απαγορεύονται αυστηρά και η επικοινωνία των γονέων με το σχολείο θα γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά (2752044141 ) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dimanyfi@sch/gr).

Επισημαίνεται πως όλα τα βιβλία της φετινής χρονιάς, 2019-20, πρέπει να κρατηθούν γιατί θα χρησιμοποιηθούν στην αρχή της επόμενης χρονιάς, 2020-21, για να ολοκληρωθεί η ύλη που δεν διδάχτηκε λόγω της έκτακτης συνθήκης.

Οι γονείς των μαθητών /τριων της φετινής Γ΄ Τάξης, πρέπει αρχές Σεπτέμβρη να προσκομίσουν στο σχολείο τα ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας).

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγραφούν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα την ερχόμενη σχολική χρονιά να στείλουν ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση, η οποία θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο του σχολείου καθώς και βεβαιώσεις εργασίας, κάρτες ανεργίας κλπ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΠΥΡΕΤΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ, ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ, ΒΗΧΑ κλπ) ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

Αγαπητοί γονείς, περιμένουμε τη στήριξη και συνεργασία σας στο πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα και παρακαλούμε να συζητήσετε με τα παιδιά σας τις οδηγίες που έχετε λάβει ώστε να τηρηθούν πιστά οι νέοι κανόνες λειτουργίας και το πρόγραμμα του σχολείου με στόχο να παραμείνουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας ασφαλή και υγιή.

Καλή μας αρχή ξανά ……….

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Δικαιολογητικά εγγραφών στο δημοτικό σχολείο – Από 15/05/2020 έως και 30/05/2020

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Συνιστάται, οι Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας (άρθρο 5, ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρo 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Η υποβολή των παραπάνω δικαιολογητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική δ/νση του σχολείου dimanyfi@sch.gr

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο στο τηλ 2752044141

Οδηγίες εγγραφής στις ηλεκτρονικές τάξεις Αγγλικών

Αγαπητοί γονείς,

Οι ηλεκτρονικές τάξεις των Αγγλικών (Α, Β, Γ, Ε δημοτικού) είναι έτοιμες εδώ και μέρες. Αν ακολουθήσετε με προσοχή τα βήματα του εγγράφου που επισυνάπτω, θα μπορέσουν τα παιδιά σας να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τάξη (e-class) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.Λήψη αρχείου

Μπορείτε να δείτε και αυτό το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI&fbclid=IwAR1b36eDnRc1WcJ1MnB0DiVEValnqECBHztAp2RyyT0lRiZQpA0_2GW_RsM

για να διευκολυνθείτε ακόμη περισσότερο με την εγγραφή των παιδιών σας στο μάθημα των Αγγλικών (όσοι δεν τα έχετε ήδη εγγράψει), σε περίπτωση που οι οδηγίες που έχω στο έγγραφο pdf δε σας βοηθήσουν αρκετά.

Επειδή η πλατφόρμα της e-class αναβαθμίζεται και ταυτόχρονα μπαίνουν σε αυτή χιλιάδες χρήστες, συνιστώ να μπαίνετε βραδινές ώρες για να είναι η πλοήγηση πιο άνετη, μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμισή της.

Με εκτίμηση,

Η δασκάλα των Αγγλικών,

Ταμπάκη Κατερίνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΣΔ

Σε συνέχεια των με αρ. πρωτ. 39676/Δ2/20-03-2020 και 40269/Δ2/24-03-2020 εγκυκλίων του Υ.ΠΑΙ.Θ., σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 06/04/2020.

O Δ/ντής του σχολείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για να κρατήσουμε επαφή με τα μαθήματά μας δημιουργήθηκαν -μετά από παρακίνηση του Υπουργείου Παιδείας- ηλεκτρονικά περιβάλλοντα ασύγχρονης μάθησης.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο). Εν ολίγοις, ο/η κάθε μαθητής-τρια θα μπορεί να μπαίνει στην πλατφόρμα της e-class όποια στιγμή επιθυμεί από το σπίτι του. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Οι γονείς οφείλουν να μεριμνήσουν για την εγγραφή των παιδιών τους στο ΠΣΔ ακολουθώντας με προσοχή τις αναλυτικές οδηγίες του ακόλουθου συνδέσμου:

https://register.sch.gr/students/

Ο σύνδεσμος έχει στο κάτω μέρος ένα αρχείο pdf με Οδηγίες Εγγραφής που εξηγεί αναλυτικά τα βήματα. Επειδή κατά διαστήματα υπάρχει μεγάλος όγκος εγγραφής μαθητών, συνιστούμε υπομονή και επιμονή κατά τη διαδικασία εγγραφής.

Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η εγγραφή, παρακαλούμε να ενημερωθεί ο διευθυντής του σχολείου μέσω email σχετικά με το όνομα χρήστη (username) του κάθε μαθητή, για να μπορέσουν να οργανωθούν οι ηλεκτρονικές τάξεις. Διεύθυνση email: dimanyfi@sch.gr

Carnival of Venice, Fairy tales, Mandala Masks

Στο μάθημα των Αγγλικών, ταξιδέψαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και Γ’ τάξης στο μαγικό καρναβάλι της Βενετίας (Carnevale di Venezia), παρακολουθήσαμε βίντεο με την θαλάσσια παρέλαση με τις γόνδολες και τις περίτεχνες στολές, ακούσαμε την ιστορία του Αρλεκίνου και φτιάξαμε τις δικές μας βενετσιάνικες μάσκες απολαμβάνοντας τα χαλαρωτικά οφέλη της τεχνικής της μαντάλας που αναλύονται και στο παρακάτω άρθρο.

https://el.sainte-anastasie.org/articles/bienestar/la-tcnica-del-mandala.html