Το Δημοτικό σχ. Ανυφίου αγκαλιάζει το «Αστέρι της Ευχής – Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)» για το σχολικό έτος 2023-2024

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Το Αστέρι της Ευχής, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε όλα τα σχολεία με την άδεια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.14/ΦΔ/129638/134439/Δ1/23-11-2023) φέτος  γιορτάζει, καθώς κλείνει 25 χρόνια από το ξεκίνημά του! Εδώ και 25 χρόνια, “ταξιδεύει” σε όλη την Ελλάδα και δίνει φως στις ζωές παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Αποκτώντας το δικό μας χάρτινο αστέρι με μία δωρεά των 2€, συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια εκπλήρωσης ακόμη περισσότερων ευχών.

Μέχρι σήμερα έχουν εκπληρωθεί 240 ευχές παιδιών ενώ άλλα 226 παιδιά περιμένουν την εκπλήρωση της ευχής τους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προμηθευτήκαμε το δικό μας Αστέρι για να φωτίσουμε τις ζωές παιδιών που πάσχουν από κάποια σοβαρή για τη ζωή τους ασθένεια.

chg make a wish blog 1024x768 1

10η Πανελλήνια ημέρα σχολικού Αθλητισμού

αιμ  ολοι  Το φετινό μήνυμα που επέλεξε να επεξεργαστεί το σχολείο μας τη μέρα με σύνθημα : “Η κίνηση δίνει ζωή” ήταν:

“Ε Υ   Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ε Σ Θ Α Ι”      και     ” Ε Υ Γ Ε Ν Ε Ι Α “

Αγιασμός σχολικού έτους 2023-24

sxoleio 4   Αγγελοπούλειο Δημοτικό σχολείο Ανυφίου

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί

τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

και ώρα  8:30 π.μ.

Κ α λ ή  σ χ ο λ ι κ ή   χ ρ ο ν ι ά !!!

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τις σχολικές τους τσάντες. Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Αποχώρηση 9:30 π.μ.

Τελέστηκε ο αγιασμός στο Νεόδμητο κτίριο, με την παρουσία πλήθους κηδεμόνων και επισήμων, καθώς και τη νέα Διευθύντρια του σχολείου κα Μαρία Σκαρπέντζου.

Καλό και δημιουργικό σχολικό έτος 2023-24

μαρία

Ίδρυση τάξης Υποδοχής ΖΕΠ στο Δημοτικό σχ. Ανυφίου!

ζεπ

Διαμορφώνεται στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης ένα ευέλικτο σχήμα θεσμικής και διδακτικής παρέμβασης, τη δημιουργία τάξης υποδοχής ΖΕΠ.  Αφορά στη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών/τριών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, καθώς και στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, κυρίως στον γραμματισμό αλλά και στον αριθμητισμό και, επιπλέον, σε συμπληρωματικά αντικείμενα, ώστε αυτοί/ές να καταστούν ικανοί/ές να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα σπουδών τους και να παραμείνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα,  με σκοπό να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν και να ενταχθούν πλήρως στις κανονικές τάξεις στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι/ες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Στις Τ.Υ. Ι ΖΕΠ φοιτούν μαθητές/τριες με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Εκεί ακολουθείται εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας 15 ωρών.

Οι μαθητές/τριες που φοιτούν σε Τ.Υ. Ι ΖΕΠ παρακολουθούν παράλληλα και μαθήματα στην κανονική τους τάξη, όπως:

  • Μαθηματικά
  • Φυσική Αγωγή
  • Μουσική
  • Πληροφορική
  • Ξένη Γλώσσα ή και άλλο μάθημα, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης

Η φοίτηση στην Τ.Υ. Ι ΖΕΠ διαρκεί ένα διδακτικό έτος με δυνατότητα επέκτασης ενός (1) επιπλέον έτους.

Για την Απόφαση ελήφθη υπόψη η ανάγκη στήριξης των μαθητών/τριών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προς την ενίσχυση της ελληνομάθειας και δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου για  την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 4951/7-8-2023,Φ1/63691/Δ1/13-04-2017 (Β’ 1403) υπουργικής απόφασης,  υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου Στο πλαίσιο αυτό ο Νόμος 3879/2010, (Α’163), άρθ. 26, παρ. 1α και 1β, εισάγει τον θεσμό των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. Η σχετική Πράξη από το τομεακό πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, για το σχολικό έτος 2023-2024

Νέα ενημέρωση Αγιασμός 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του Αγγελοπουλείου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου,

 

Σύμφωνα με νέες διευκρινιστικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας που εστάλη σήμερα Παρασκευή 11/9/2020 στη 13.00, σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8:15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του Αγιασμού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 11.00. Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, δεν θα επιτραπεί η είσοδος των μαθητών στο σχολείο χωρίς μάσκα καθώς και η είσοδος των γονέων στο σχολείο. Η μεταφορά των μαθητών με λεωφορείο θα διεξαχθεί κανονικά. Την πρώτη ημέρα δεν θα δοθούν βιβλία ,επομένως δεν χρειάζεται η μεταφορά τσάντας από τους μαθητές. Η ώρα αποχώρησης ορίζεται στις 11.30 π.μ.

Καλή σχολική χρονιά!

 

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Αγαπητοί γονείς και μαθητές.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία και των σχολείων των Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ύστερα από τις απαραίτητες διευκρινίσεις και τις συσκέψεις του Συλλόγου Διδασκόντων, έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο επιστροφής σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, το οποίο σας παραθέτουμε παρακάτω:

1. Οι τάξεις που θα διαιρεθούν σε υποτμήματα κατά αλφαβητική σειρά είναι οι: Α’, Β΄,Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄. Η Ε΄ προς το παρόν δε θα διαιρεθεί και θα λειτουργεί καθημερινά.

2. Η σχολική μονάδα έχει εφοδιαστεί με τα απαιτούμενα υγειονομικά υλικά από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων.

3. Καθορίστηκε ειδικός χώρος, (με χειρουργικές μάσκες, αλκοολούχα αντισηπτικά και γάντια) στον οποίο, σε περίπτωση ανάγκης, θα πρέπει να οδηγηθεί και να παραμείνει εκεί μέχρι τη μεταφορά του, οποιοδήποτε άτομο εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19 μέσα στον σχολικό χώρο.

4. Η διαρρύθμιση όλων των τάξεων έγινε τέτοια ώστε:

α) να κάθεται ένας μαθητής ανά θρανίο

β) η απόσταση μεταξύ των μαθητών συνολικά με το θρανίο να ισούται με 1,5 μέτρο μήκος

γ) τα θρανία να έχουν κοινό προσανατολισμό

5. Η βιβλιοθήκη, το αμφιθέατρο και το εργαστήριο Πληροφορικής δεν θα λειτουργήσουν. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στις σχολικές αίθουσες.

6. Οι μαθητές/τριες δεν θα παίζουν με μπάλες, σκοινάκια, κώνους, στεφάνια κ.λπ. Το διάλειμμα θα γίνεται σε συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο (στην αυλή ) ανά τμήμα κρατώντας όλοι οι μαθητές την απόσταση του 1,5 μ.

7. Ο αριθμός των εφημερευόντων δασκάλων θα ανέρχεται σε 3.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα λειτουργήσουν κανονικά και θα ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και ενέργειες που πρέπει (ένα παιδί ανά δύο καθίσματα).

Οι μαθητές/τριες που μεταφέρονται με τους γονείς θα έρχονται στο σχολείο στις 08:00 όχι νωρίτερα και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ένας – ένας, μία – μία, κρατώντας τις αποστάσεις, όπου θα τους περιμένει ο/η εκπαιδευτικός. Εκεί θα γίνεται η προσευχή και θα ξεκινά η διδασκαλία. Οι γονείς δεν θα μπαίνουν στην είσοδο του σχολείου και θα παραμένουν έξω από τα κάγκελα. (Παρακαλούνται, και οι γονείς να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός).

Μέσα στις αίθουσες θα υπάρχει αντισηπτικό, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν κατά την είσοδο και έξοδο οι μαθητές. Οι αίθουσες θα αερίζονται μόνο φυσικά, ανοίγοντας τα παράθυρα και η έξοδος των μαθητών/τριων από τις τάξεις θα γίνεται με συγκεκριμένη σειρά.

Απαγορεύεται η ανταλλαγή αντικειμένων ανάμεσα στους μαθητές και συνιστάται να έχουν μαζί τους αντισηπτικό και αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια. Η μάσκα είναι προαιρετική. Επιπροσθέτως, να έχουν μαζί τους καθημερινά κολατσιό και νερό. Λόγω ενδεχομένως των υψηλών θερμοκρασιών είναι απαραίτητη η χρήση καπέλου στους εξωτερικούς χώρους.

Στις τουαλέτες οι μαθητές θα μπαίνουν ένας-ένας, μία-μία και θα πλένουν τα χέρια τους, όμως κάθε φορά μέχρι δύο μαθητές/τριες , επίσης θα υπάρχει υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός, ο/η οποίος/α θα ελέγχει την κίνηση.

Ο σχολικός χώρος θα καθαρίζεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα από το προσωπικό καθαριότητας.

Κατά τη λήξη των μαθημάτων, λόγω των εργασιών που γίνονται στο σχολείο, όλα τα παιδιά θα αποχωρούν πλέον από την κεντρική είσοδο. Ωστόσο η αποχώρηση θα γίνεται με συγκεκριμένη σειρά. Πρώτα θα αποχωρούν οι μαθητές της Α τάξης (είτε με τους γονείς, είτε με το λεωφορείο) και στη συνέχεια με τη σειρά οι επόμενες τάξεις ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Επισκέπτες στο σχολείο απαγορεύονται αυστηρά και η επικοινωνία των γονέων με το σχολείο θα γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά (2752044141 ) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dimanyfi@sch/gr).

Επισημαίνεται πως όλα τα βιβλία της φετινής χρονιάς, 2019-20, πρέπει να κρατηθούν γιατί θα χρησιμοποιηθούν στην αρχή της επόμενης χρονιάς, 2020-21, για να ολοκληρωθεί η ύλη που δεν διδάχτηκε λόγω της έκτακτης συνθήκης.

Οι γονείς των μαθητών /τριων της φετινής Γ΄ Τάξης, πρέπει αρχές Σεπτέμβρη να προσκομίσουν στο σχολείο τα ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας).

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγραφούν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα την ερχόμενη σχολική χρονιά να στείλουν ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση, η οποία θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο του σχολείου καθώς και βεβαιώσεις εργασίας, κάρτες ανεργίας κλπ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΠΥΡΕΤΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ, ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ, ΒΗΧΑ κλπ) ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

Αγαπητοί γονείς, περιμένουμε τη στήριξη και συνεργασία σας στο πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα και παρακαλούμε να συζητήσετε με τα παιδιά σας τις οδηγίες που έχετε λάβει ώστε να τηρηθούν πιστά οι νέοι κανόνες λειτουργίας και το πρόγραμμα του σχολείου με στόχο να παραμείνουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας ασφαλή και υγιή.

Καλή μας αρχή ξανά ……….

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών

Θερμή παράκληση προς τους γονείς να επισπεύσουν τις εγγραφές των μαθητών, γιατί μετά τις 30 Μαϊού θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες.

Εκ της διευθύνσεως του σχολείου.

Δικαιολογητικά εγγραφών στο δημοτικό σχολείο – Από 15/05/2020 έως και 30/05/2020

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Συνιστάται, οι Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας (άρθρο 5, ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρo 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Η υποβολή των παραπάνω δικαιολογητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική δ/νση του σχολείου dimanyfi@sch.gr

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο στο τηλ 2752044141

Οδηγίες εγγραφής στις ηλεκτρονικές τάξεις Αγγλικών

Αγαπητοί γονείς,

Οι ηλεκτρονικές τάξεις των Αγγλικών (Α, Β, Γ, Ε δημοτικού) είναι έτοιμες εδώ και μέρες. Αν ακολουθήσετε με προσοχή τα βήματα του εγγράφου που επισυνάπτω, θα μπορέσουν τα παιδιά σας να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τάξη (e-class) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.Λήψη αρχείου

Μπορείτε να δείτε και αυτό το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI&fbclid=IwAR1b36eDnRc1WcJ1MnB0DiVEValnqECBHztAp2RyyT0lRiZQpA0_2GW_RsM

για να διευκολυνθείτε ακόμη περισσότερο με την εγγραφή των παιδιών σας στο μάθημα των Αγγλικών (όσοι δεν τα έχετε ήδη εγγράψει), σε περίπτωση που οι οδηγίες που έχω στο έγγραφο pdf δε σας βοηθήσουν αρκετά.

Επειδή η πλατφόρμα της e-class αναβαθμίζεται και ταυτόχρονα μπαίνουν σε αυτή χιλιάδες χρήστες, συνιστώ να μπαίνετε βραδινές ώρες για να είναι η πλοήγηση πιο άνετη, μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμισή της.

Με εκτίμηση,

Η δασκάλα των Αγγλικών,

Ταμπάκη Κατερίνα