Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος συναντήσεων των παιδιών της Γ΄ τάξης με την Ψυχολόγο κ. Αγγελική Μπαβέλα στα πλαίσια της συνεργασίας του Σχολείου μας με το Κέντρο Ελπίδα Ζωής.
Θέμα των συναντήσεων ήταν, μέσα από διάλογο, παιχνίδια και παραμύθια, να κατανοήσουν τα παιδιά, κάτι που μάλλον δεν το έχουμε κατανοήσει ούτε εμείς οι μεγάλοι, πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να ακούμε αυτό που ¨ακούμε”, να κατανοούμε και να επικοινωνούμε με “τον άλλον”.
Είναι σημαντικό ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις προέκυψε το συμπέρασμα από τα ίδια τα παιδιά΄ότι η βαθιά επικοινωνία με τον άλλον γίνεται μέσα από τη συναισθηματική ταύτιση και κατανόηση (αυτό που στην ψυχολογία ονομάζεται ενσυναίσθηση)!
Τέλος τα παιδιά έγραψαν ένα παραμύθι για ένα μικρό σκιουράκι που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες αλλά πάντα τις ξεπερνάει με τη βοήθεια των παιδιών,