Δοκιμάσαμε χτες αυτά τα πολύ νόστιμα μπισκότα και ζητήσαμε τη συνταγή, για να μπορέσετε να τα απολαύσετε κι εσείς.
Υλικά (για 40 περίπου κομμάτια)
• 300 γρ. κουβερτούρα
• 250 γρ. βιτάμ
• 3 αβγά
• ½ κούπα ζάχαρη
• ½ ποτηράκι κρασιού λικέρ
• 1 κούπα καρύδια
• 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 1 φακελάκι μπέικιν
• 2 βανίλιες
• Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι (δε χρειάζεται μπεν μαρί). Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μίγμα κουβερτούρας – βουτύρου, το λικέρ, τα καρύδια ψιλοκομμένα, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και τέλος τις βανίλιες. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για δύο ώρες.
Με ένα μικρό κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα (η ζύμη είναι πολύ μαλακή), τις βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τις πλάθουμε σε μπαλάκια. Πατάμε με το χέρι μας κάθε μπαλάκι να πάρει τη μορφή μπισκότου και τα αραδιάζουμε σε ταψί, σε απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε στους 180Ο C (φούρνος πάνω-κάτω) για 15 λεπτά.