Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
¾ του φλιτζανιού χλιαρό γάλα
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
¼ του φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
2 πλάκες κουβερτούρα
Λίγο επιπλέον γάλα για την κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί
- Αφήνουμε τη μαλακή ζύμη να φουσκώσει
- Τη ζυμώνουμε πάλι
- Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους οκτώ χιλιοστών
- Κόβουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε
- Βουτάμε τα ντόνατς σε αλεύρι και τα τοποθετούμε σε πετσέτα να φουσκώσουν
- Τα τηγανίζουμε
- Σε λαδόκολλα βάζουμε ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε πάνω της τα τηγανισμένα ντόνατς
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο γάλα
- Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στα ντόνατς με σύριγγα. Αν θέλουμε απλώνουμε επιπλέον σοκολάτα πάνω στα ντόνατς