Η συνταγή για ντόνατς της κυρίας Ελένης

Υλικά

2 φακελάκια μαγιά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι χλιαρό νερό

¾ του φλιτζανιού χλιαρό γάλα

¼  του φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αυγό

¼ του φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

2 πλάκες κουβερτούρα

Λίγο επιπλέον γάλα για την κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί
  • Αφήνουμε τη μαλακή ζύμη να φουσκώσει
  • Τη ζυμώνουμε πάλι
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους οκτώ χιλιοστών
  • Κόβουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε
  • Βουτάμε τα ντόνατς σε αλεύρι και τα τοποθετούμε σε πετσέτα να φουσκώσουν
  • Τα τηγανίζουμε
  • Σε λαδόκολλα βάζουμε ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε πάνω της τα τηγανισμένα ντόνατς
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο γάλα
  • Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στα ντόνατς με σύριγγα. Αν θέλουμε απλώνουμε επιπλέον σοκολάτα πάνω στα ντόνατς

Αφήστε μια απάντηση