Αναμνήσεις από τη διήμερη εκδρομή στα Κρέστενα

Τα μεγάλα μας παιδιά (Ε΄ & ΣΤ΄ τάξη) περίμεναν αυτή την εκδρομή όλη τη σχολική χρονιά.Ένα από τα πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιησαν φέτος ήταν αυτό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι μια επίσκεψη στην αρχαία Ολυμπία θα ήταν το ιδανικό επιστέγασμα για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τα καλά μας τα παιδιά, όμως, δεν περιορίστηκαν στην προσμονή της εκδρομής. Δούλεψαν σκληρά για να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονταν για τη μεταφορά τους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και, το κυριότερο, βοήθησαν ο ένας τον άλλο στην προσπάθεια αυτή.

Τα κατάφεραν, λοιπόν, και το όνειρό τους πραγματοποιήθηκε. Την περασμένη Πέμπτη ξεκινήσαμε για τα Κρέστενα! Εκεί, μας περίμενε μια πεντακάθαρη μαθητική εστία με ευγενέστατους ανθρώπους, έτοιμους να μας βοηθήσουν σε κάθε τι.

Όμως η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν όταν, μετά το καλομαγειρεμένο μεσημεριανό, συναντήσαμε την κυρία Αγγελική, φιλόλογο και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ. Ένας άνθρωπος γλυκύτατος, πράος, με αγάπη τόσο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και για τον τόπο της, με αστείρευτη ενέργεια και γνώσεις. Και τι δε μας έμαθε η καλή μας εκπαιδευτικός: τη μεγάλη σημασία που είχε (και έχει) ο Αλφειός για την περιοχή, τη σύνδεση μεταξύ ανθρώπου, θεών και γης στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες, τις σημαντικές λεπτομέρειες των αγαλμάτων που κοσμούν το μουσείο της Ολυμπίας. Ειδικά η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου ακολουθήσαμε τα βήματα των αθλητών των αγώνων (βλέπετε, κάναμε κι εμείς τις θυσίες μας στους θεούς, αγωνιστήκαμε στο στάδιο και στεφανώσαμε με κότινο τους νικητές) θα μας μείνει αξέχαστη!

Όσο για εμάς τους εκπαιδευτικούς που είχαμε την τύχη να συνοδεύουμε τα παιδιά σε αυτή την εκδρομή, για άλλη μια φορά συνειδητοποιήσαμε πως μέσα από τέτοιες δράσεις η πληροφορία γίνεται αβίαστα γνώση!

 

Αφήστε μια απάντηση