Γίνετε κι εσείς παιδιά -2!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η περσινή μας γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς, με τίτλο “γίνετε κι εσείς παιδιά” αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε και φέτος. Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής, μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες στήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας. Η διική μας γιορτή δεν είχε σκέτς, ποιήματα, τραγούδια. Τι είχε; ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Πολύ παιχνίδι και αγωνία και χαρά και χαμόγελα αληθινά!

Και κυρίως…..είχε τους γονείς σε ρόλο πρωταγωνιστικό! Γονείς και παιδιά ήταν συμπαίκτες στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ, στα μήλα, στο τρέξιμο. “Τρελοκοτσιδούδες”, “μαύροι λύκοι”, “μαύροι αετοί”, “ωραία Ελένη”, “πριγκίπισσες γοργόνες”, “μπαμπάδες, μαμάδες και κόρες” ήταν κάποια από τα ονόματα των ομάδων.

Το πάθος για το παιχνίδι είχε κυριεύσει μικρούς και μεγάλους (για να είμαι ειλικρινής, κυρίως τους μεγάλους), ενώ τα πειράγματα για γκολ που δε μετρούσαν και για φάουλ που δε σφυρίχτηκαν έδιναν κι έπαιρναν.

Το βραδάκι μας βρήκε όλους κουρασμένους και χαρούμενους. Όμως οι μαμάδες είχαν φροντίσει γι’ αυτό: ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο με καλούδια που είχαν ετοιμάσει με φροντίδα περίμενε τους ….αθλητές. Ακόμα και σπιτικό παγωτό κεράστηκε!

Μετά, έγινε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων και στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με την αναδρομή της σχολικής χρονιάς που φεύγει, συγκινηθήκαμε, δακρύσαμε λίγο, ευχηθήκαμε “καλό καλοκαίρι” και χωριστήκαμε με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη. Αυτό το χαμόγελο που σου δίνει η σιγουριά πως όλα θα πάνε καλά…

Για να γίνει αυτή η γιορτή βοήθησαν όλοι. Πρώτα από όλους οι μαθητές και οι γονείς τους, που πρωταγωίστησαν. Μετά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που ήταν στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων. Ανεκτίμητη όμως ήταν η προσφορά τόσο των διαιτητών όσο και των εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, τους Δημήτρη Αγγέλαινα, Νίκο Μητροσύλη, Ράνια Σάκκουλα και Χαρίκλεια Κοτσώνη για τις φοβερές διαιτησίες τους και τις εθελόντριες του ΕΕΣ που ήταν πάντα έτοιμες να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειάστηκε.

Αφήστε μια απάντηση