28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ                                                                    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  25-10-2019

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του  Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Νέας Μάκρης σήμερα Παρασκευή 25-10-2019 τίμησαν με εορταστικές εκδηλώσεις  την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την είσοδο τής σημαίας και την παράδοσή της από τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Αθανασίου Ιωάννη στον νέο σημαιοφόρο, τον Αλέξανδρο Ζέπο και στους παραστάτες, την Κακοταρίτη Μαρία Ελένη, την Καμακάρη Μιχαέλα, την Κουκορέμπα Δήμητρα Τσαμπίκα, τον Μεγαλοοικονόμου Παναγιώτη και τον Παπαδόπουλο Παρασκευά.

Ο Διευθυντής του Σχολείου μίλησε για τον συμβολισμό της Ελληνικής Σημαίας:                 “Η Eλληνική Σημαία γιορτάζει και τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του ”Όχι”. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμούμε το κώδικα της. Ο Κώδικας της Ελληνικής Σημαίας αποτελείται από ορισμένους αυστηρούς κανόνες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα ως ένδειξη τιμής προς την Σημαία που στην ουσία αντικατοπτρίζει ένδειξη τιμής προς το Έθνος και τιμή προς τους ίδιους τους εαυτούς μας. Σε όλους τους αγώνες του Έθνους, οι Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το ιερό αυτό σύμβολο”.

Η κυρία Μακρή Αντιγόνη στη συνέχεια παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο τα γεγονότα της εποχής. Μίλησε για την 28η Οκτωβρίου που είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός, ημέρα απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσους όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με απαγγελία ποιημάτων από τα παιδιά, προβολές παρουσιάσεων και ντοκιμαντέρ, τραγούδια κ.ά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΩΝ!!!