2017-18

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ                                                                                 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

Την Παρασκευή 23-3-2018, ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων του Σχολείου μας για την 25η Μαρτίου 1821, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τον κύριο Δημοσθένη Ιωαννίδη. Ο κύριος Ιωαννίδης, 92 ετών σήμερα, είναι απόγονος (εγγονός της εγγονής) του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Τα παιδιά άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις γλαφυρές διηγήσεις του κυρίου Ιωαννίδη, οι οποίες αφορούσαν σε προσωπικές στιγμές και άγνωστα περιστατικά της ζωής του ήρωα. Επιπλέον είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά προσωπικά αντικείμενα του ήρωα (ένα γράμμα του, ένα ημερολόγιό του, ένα σπαθί του) τα οποία ο κύριος Ιωαννίδης επέδειξε στα παιδιά με τη βοήθεια της ανιψιάς του, της κυρίας Κωνσταντίνας Μαργαρίτη – Σόμογλου.

Το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής πραγματικά ευχαριστεί θερμά τον κύριο Ιωαννίδη για την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στην εκδήλωσή μας και να μοιραστεί μαζί μας την προσωπική του γνώση και μέρος των οικογενειακών του κειμηλίων.

Του ευχόμαστε Υγεία, Δύναμη και Οικογενειακή Ευτυχία.