Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!

– Ε, λοιπόν , ύστερα απ’ όλα αυτά πιστεύω ότι δεν ήταν παρά μόνο ένα όνειρο. Αχ, και πόσο ήθελα να το πιστέψω για αληθινό. Ήθελα τόσο πολύ να έρθει σήμερα ο Χριστός στο φτωχό μου σπιτικό, ήθελα τόσο πολύ να τον δω!!!

-Ήρθα Μπάρμπα Πανώφ , δεν με γνώρισες ; Ότι έκανες για όλους αυτούς που ήρθαν στην πόρτα σου ήταν σαν να το έκανες σε εμένα! Σ ευχαριστώ που με βοήθησες ! Κρύωσα και μου έδωσες τη ζακέτα σου όταν ήμουν γαλατάς, μου έδωσες ένα ζευγάρι όμορφα νυφιάτικα παπούτσια για την κόρη μου όταν ήμουν καφετζής, μοίρασες τον καφέ σου στα δύο όταν ήμουν οδοκαθαριστής, μου έδωσες χρήματα να πάω στο νοσοκομείο , όταν κόβοντας το δέντρο έκοψα και το πόδι μου, μου έδωσες τα εισιτήριά σου για να μπορέσω να ταξιδέψω, δεν ζήλεψες είδες τους πλούσιους ν ανοίγουν τα ακριβά τους δώρα, μου έφτιαξες την κιθάρα μυ όταν μου χάλασε, μου έδωσες τα πιο όμορφα παιδικά παπουτσάκια για να μην κρυώνω όταν με είδες στην αγκαλιά της μητέρας μου με γυμνά ποδαράκια! Εμένα βοήθησες σήμερα , εμένα δέχτηκες σήμερα Μπαρμπα-Πανώφ στο σπιτικό σου!»

“ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ – ΠΑΝΩΦ….ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!”

 

Ένας ήρωας…..τρεις ηλικίες!!! 40 πρωταγωνιστές….μία χριστουγεννιάτικη ιστορία!!!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας , και τα παιδιά της της Α΄ και Γ ΄τάξης του Δημοτικού μας μας χάρισαν μια υπέροχη παράσταση!  Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία που απέδωσε στο ακέραιο το μήνυμα των Χριστουγέννων. Αγάπη, ανιδιοτελή προσφορά, εν συναίσθηση. Μηνύματα τα οποία απέδωσαν οι μικροί μαθητές με τις άριστες υποκριτικές τους ικανότητες. Μια παράσταση που έκανε να ανθίζει το γέλιο στα χείλη των θεατών και ταυτόχρονα να δακρύζουν τα μάτια από συγκίνηση. Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς μας μαθητές και στις δασκάλες τους   Χρυσούλα Βαβούρα, Ευγενία Κατσάλη, Μαρία Γούλα και  Γενοβέφα Μαυροπούλου!

ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ 4

Τα μάθατε τα νέα;;; Το πολικό Εξπρές σφύριξε και ξεκίνησε το ταξίδι του για 4η χρονιά !!!! Θα είναι στο 1ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μουρικίου το Σάββατο 22/12 στις 17:00 !!! Τιμή εισιτηρίου ως συνήθως το πιο μεγάλο χαμόγελό σας!!! Σας περιμένουμε όλους , μικρούς και μεγάλους !!!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μουρικίου. Υπεύθυνος προγράμματος ο Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας κύριος Δημήτριος Τζήμας.Ο κύριος Τζήμας, έφτασε στο σχολείο με τον πλούσιο σε υλικό και απίστευτο ενδιαφέρον εξοπλισμό. Πακέτα Open και Lego άνοιξαν νέους ορίζοντες  στους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Γ΄ τάξης του Δημοτικού που  συμμετείχαν στο εργαστήριο! Μαζί με τα πακέτα των εξοπλισμών που  άνοιγαν, άνοιγαν νέοι ορίζοντες και ξεδιπλώνονταν καινούριοι κόσμοι στα μάτια των εξαιρετικών μαθητών μας. Ο κύριος Συντονιστής ευδιάθετος, επικοινωνιακός, ευχάριστος, εμψύχωσε τους μαθητές, συμβάλλοντας καθοριστικά στον αγώνα που πραγματοποιούμε στο σχολείο μας  για την ενσωμάτωση STEM  στη διδακτική καθημερινή διαδικασία.

Τις εργασίες του Εργαστηρίου ενίσχυσε με την παρουσία της η υπεύθυνη της WRO HELLAS Δυτικής Μακεδονίας κυρία Μελίνα Ατματζίδου.

Μετά την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής  στους μαθητές που επιτυχώς ολοκλήρωσαν τις εργασίες του Εργαστηρίου, με την ευχή  όλων μας να κοιτάζουν ψηλά και να επιτυγχάνουν κάθε στόχο και προσδοκία τους σε κάθε ηλικία.

Οι εκπαιδευτικοί και οι λιλιπούτιοι μαθητές μας, κάναμε τη γνώση παιχνίδι και αποκτήσαμε γνώση μέσα από το παιχνίδι. Συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα της συνεργασίας, της συγκέντρωσης, του σχεδιασμού και του αγώνα για την επίτευξη  στόχων!

Το  Σχολείο μας διαθέτει ένα στοιχειώδη  εξοπλισμό πακέτων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και  έμψυχο υλικό με διάθεση και μεράκι. Ευχόμαστε να καταφέρουμε να  εμπλουτίσουμε το υλικό μας.