Εορτή λήξης του σχολείου μας -12/6/2019

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της!

Στις 12 του Ιούνη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εορτή λήξης του σχολείου μας. Οι μαθητές μας, μέσα από τη συμμετοχή τους , μοίρασαν απλόχερα χαρά και αισιοδοξία  σ΄ όλους. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για την άψογη εμφάνισή τους.

Επίσης, ευχαριστούμε όλους αυτούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της γιορτής και αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά και ένα χαρούμενο και δροσερό καλοκαίρι!

Ραντεβού ξανά το Σεπτέμβρη!

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

Πρόγραμμα <>

Σας ενημέρωνουμε ότι ξεκινά επίσημα το πρόγραμμα Ακαδημίες Γονέων  της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) του νοσοκομείου Παίδων σε θέματα παιδιών και εφήβων.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων σχετικά με τις προκλήσεις και τα θέματα υγείας και συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία στον τομέα τους. Θα πραγματοποιηθούν 6 μηνιαίες συναντήσεις, την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, ώρα 17.30 

Σήμερα, η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (πάνω από το κτίριο των Δικαστηρίων) στις  17.30. Για τις επόμενες θα υπάρξει ενημέρωση .

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στο Δήμο Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, σε συνεννόηση και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 26/2/2019, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εντός των ορίων του Δήμου Χανίων.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από εκτίμηση της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για ένταση των καιρικών φαινομένων κατά τις πρωινές ώρες και των άσχημων συνθηκών προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες, λόγω των εκτεταμένων ζημιών.

Κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Δήμο Χανίων

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Χανίων,

σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από εκτίμηση της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την πορεία των καιρικών φαινομένων και των άσχημων συνθηκών προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες.

Η Δ/νση  του σχολείου

 

Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο

«Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης»
Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε η με αριθ. πρωτ. 217785/Δ1/18-12-2018 Υπουργική Απόφαση με
θέμα: «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2)
Σαββατοκύριακα το μήνα» (ΦΕΚ 6014/τ.Β΄/31-12-2018 και ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019).
Επισημαίνεται, ότι η δράση υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του
διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια
συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την
προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Ως εκ τούτου σε καμία
περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα να εφαρμόσει τη δράση διαμορφώνοντας το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου. Οι ημερομηνίες που θα εφαρμοστεί η δράση είναι:

8 και 22 Φεβρουαρίου, 8 και 22 Μαρτίου,

5  Απριλίου,

10 και 24 Μαΐου και τέλος 7 Ιουνίου.

Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ενημέρωση επιμορφωτικής συνάντησης

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, στις 6.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο χώρο του σχολείου, από τον εκπαιδευτικό πληροφορικής Μανούσο Μανούσακα, με θέμα: «ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΕΘΙΣΜΟΣ-ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ».
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη και θα βοηθήσει στην προσπάθεια και τον κοινό στόχο όλων μας, που είναι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Μετά το τέλος της ομιλίας, παρακαλώ πολύ να παραμείνουν οι γονείς των μαθητών της ΣΤ τάξης, για να ενημερωθούν σχετικά με την εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων.
ητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας

Η Δ/νση του σχολείου

 

Μεταφορά ωραρίου για την πραγματοποίηση τελικής γιορτής του Δ. Σ. Αγροκηπίου»

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη  12 Ιουνίου τα παιδιά δεν θα έρθουν το πρωί στο σχολείο,  λόγω μεταφοράς ωραρίου  το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική γιορτή του σχολείου, στις 7.30μ.μ .

Η Δ/νση

Ενημέρωση – Πρόσκληση για την εορτή λήξης

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην καλοκαιρινή μας γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας , με θέμα

«Τραγουδάμε τη θάλασσα»

 

Οι Δάσκαλοι και οι Μαθητές

του Δημοτικού Σχολείου Αγροκηπίου

Σχολή Γονέων – Τελευταία συνάντηση

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00- 20.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου και 8ου Δ.Σχ. Χανίων θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να παρευρίσκεται κοντά μας η κα Αρτεμις Τσίτσικα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και επιστημονικά υπεύθυνη για το πρόγραμμα Ακαδημίες Γονέων που υλοποιείται φέτος και στα Χανιά. Γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της για καίρια ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους, θα γίνει αναφορά στη διαχείριση του άγχους και πώς ενσταλάζουμε την αισιοδοξία στα παιδιά ενώ θα έχει την ευκαιρία να σας αναπτύξει το πρόγραμμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα και μας απασχολεί όλους: ‘’ «Εκφοβισμός στον διαδικτυακό και φυσικό κόσμο – ρητορική του μίσους. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELMA’’.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

 

Ενημέρωση για την ημερήσια εκδρομή στις 15/5/2019

Την Τετάρτη 15 /5/2019 θα πραγματοποιηθεί η ημρήσια σχολική εκδρομή του σχολείου μας   με προορισμό το Ηράκλειο. Οι μαθητές θα επισκεφτούν σε ομάδες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ενυδρείο Κρήτης. Eπειτα θα ψυχαγωγηθούν στον πολυχώρο Lido Soccer , όπου και θα γευματίσουν.

 Σας ενημερώνουμε, τελικά, ότι η ώρα επιστροφής έχει οριστεί στις 7:00 μμ και όχι στις 8:00 μμ, όπως είχαμε ενημερώσει αρχικά. Σας παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας στο σχολείο κατά την ώρα της επιστροφής των μαθητών.

Η Δ/ΝΣΗ

Ενημερωτικό

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 18-04-2019, τα παιδιά θα αφήσουν τις τσάντες στο σχολείο. Παρακαλούμε πολύ την Παρασκευή 19 Απριλίου να τα φέρετε στον Άγιο Χριστόφορο για να εκκλησιαστούν. Από εκεί θα γυρίσουμε με τα πόδια. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

      Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα, με υγεία και αγάπη!!!

Ενημέρωση εγγραφών Α΄ Δημοτικού Σχ. Έτους 2019-2020

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών των παιδιών στη Α τάξη, θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Βεβαίωση φοίτησης στο Νηπιαγωγείο.
  • Επίδειξη του βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, στο οποίο φαίνεται ο εμβολιασμός.
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας, όπως λογαριασμός ΔΕΗ.
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας, το οποίο δίνεται από το σχολείο.