Οι εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου μας!

ΕΚΠ ΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 υλοποιήθηκαν διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις στο σχολείο μας, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων. Μερικές από αυτές ήταν σε συνεργασία με αξιόλογους ανθρώπους και σημαντικούς φορείς.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση βιβλίου από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα, κύριο Μπαρμπαγιάννη Γεώργιο. Το βιβλίο με τίτλο “Ο Κεφάτος Καλλιφωνάτος , ένας ξεχωριστός τζίτζικας” πραγματεύεται τη διαφορετικότητα, τον σχολικό εκφοβισμό, τη δύναμη της φιλίας και την αγάπη για τη μουσική.

Βιωματικές, εκπαιδευτικές δράσεις για την πρόληψη της επιθετικότητας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού πραγματοποίησαν στελέχη του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Νομού Λακωνίας “Δίαυλος”.

Υλοποιήθηκαν διαδικτυακά, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Μολάων, τα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα “Ψάρια, καβούρια, χελώνες”, με θέμα τη βιοποικιλότητα  και “Αρχή του κόσμου πράσινη…”, με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο σχολείο μας παρουσίασε ο κύριος Ψαράκης Ιωάννης, εκπρόσωπος του τοπικού οικολογικού συλλόγου “Τουλίπα Γουλιμή”, με θέμα την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Το σχολείο μας επισκέφθηκε ομάδα πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Νεάπολης, με επικεφαλής τον Πυρονόμο κύριο Παυλάκη Νικόλαο, με σκοπό την ενημέρωση για την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, για την πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών, αλλά και την παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα.

Τέλος, υλοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση με την κυρία Στεφανή Κατερίνα, εκπρόσωπο του εθελοντικού οργανισμού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  “Χαμόγελο του Παιδιού”, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών.

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση