ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ- ΗΜΕΡΑ 1Η

en2

Την πρώτη ημέρα της θεματικής εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σχετικά με το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Οι μαθητές  χωρισμένοι σε δύο ομάδες  ανάλογα με την ηλικία τους, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Υφαντίδου Αναστασίας και Πανταζή Κατερίνας,  παρακολούθησαν ενημερωτική παρουσίαση με εκπαιδευτικά βίντεο και ιστορίες, συμμετείχαν σε συζήτηση για τις μορφές και τις συνέπειες του εκφοβισμού και εργάστηκαν σε ομάδες πάνω σε σενάρια εργασίας που τους βοήθησαν να αναγνωρίσουν αντίστοιχες καταστάσεις της σχολικής ζωής και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής τους.

Μέσα από τη βιωματική αυτή διαδικασία τέθηκε το θεωρητικό υπόβαθρο για τις δράσεις της εβδομάδας που ακολουθεί ενώ παράλληλα ενισχύθηκε η κατανόηση της αξίας του σεβασμού, της ενσυναίσθησης και της συνεργασίας.

enhmerosh3  enhm

Να σου φτιάξω ένα τοστάκι;

tost4

Όταν η επανάληψη γίνεται λατρεία…

Με έμπνευση από το ιστολόγιο της ” Τάξης Αστεράτης” κάθε φορά που στην Β΄ τάξη θέλουμε να κάνουμε επανάληψη σε κάποια ενότητα που ολοκληρώσαμε γράφουμε ένα … “τοστάκι”!!!

Είναι η δική μας αστεία εκδοχή για ένα επαναληπτικό τεστάκι προκειμένου να ελέγχουμε τις γνώσεις μας δημιουργικά.

Τον τελευταίο καιρό όμως , μετά το ” τοστάκι ” που γράφουμε , τρώμε και ένα αληθινό πεντανόστιμο  τοστ προκειμένου να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας τρώγοντας κάτι υγιεινό και ελαφρύ στα πλαίσια της σωστής διατροφής.

Με αυτή την μικρή λαχταριστή προσθήκη, η επανάληψη έχει γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια που την περιμένουμε πώς και πώς.

Αν περάσετε λοιπόν από την τάξη μας μέρα που έχουμε επανάληψη με μεγάλη χαρά θα ρωτήσουμε:

” Να σου φτιάξω ένα τοστάκι; ” μην αρνηθείτε , είναι πραγματικά απολαυστικό!!

tost2tost 1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση