Μπάκι το κυκλοφοριακό φιδάκι

100

200

Εδώ βλέπετε τα αποτελέσματα της προσπάθειας που κάναμε για “πράσινες μετακινήσεις” από και προς το σχολείο. Οι τάξεις Α΄έως και Δ΄του σχολείου μας συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Traffic Snake Game, για δεύτερη χρονιά φέτος. Είναι ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε άλλες 18 ευρωπαϊκές χώρες και ενθαρρύνει τους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης των μαθητών. Στο πρόγραμμα βέβαια εμπλέκονται και οι γονείς των μαθητών, αφού είναι υπεύθυνοι για τη μετακίνησή τους.
Στο παραπάνω ραβδόγραμμα, στην πρώτη ράβδο, βλέπετε τις μη φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις με κόκκινο. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν αισθητή μείωση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, που διαρκεί δύο εβδομάδες. Στην τρίτη ράβδο βλέπετε τις μετρήσεις τρεις εβδομάδες μετά το πέρας του παιχνιδιού. Παρατηρείται λοιπόν μια “διατήρηση των καλών συνηθειών” μετακίνησης και μετά το παιχνίδι.

080820111704
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι μαθητές που μετακινούνται με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, παίρνουν αυτοκόλλητα τα οποία κολλούν πάνω στο Μπάκι, το φιδάκι, αρχίζοντας από την ουρά του και προσπαθώντας να φτάσουν ως το κεφάλι του. Το κίνητρο αυτό αποδείχτηκε ότι λειτουργεί για τα παιδιά, τα οποία το διασκεδάζουν παρακολουθώντας τα αυτοκόλλητα να πλησιάζουν κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο κεφάλι του Μπάκι.