Οι μαθητές της Β’ Λυκείου, του τμήματος Β’1, του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας, υλοποιούν την ιδιόμορφη αυτή σχολική χρονιά, πρόγραμμα Etwinning, στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας, με θέμα “Η Χημεία Γύρω Μας” (“Chemistry Around Us”). Οι δραστηριότητες του προγράμματος ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Το Πρόγραμμα “Η Χημεία Γύρω Μας” στοχεύει στον εντοπισμό χημικών ουσιών, οι οποίες είναι επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου και βρίσκονται μέσα σε προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως τρόφιμα, καθαριστικά, σχολικά είδη και καλλυντικά. Επίσης γίνεται έρευνα για την δυνατότητα παρασκευής των προϊόντων αυτών με φυσικά υλικά που δεν επιβαρύνουν την υγεία μας και που μπορούν να τα βρουν στο κοντινό τους περιβάλλον. Συζητείται επίσης η δυνατότητα χρήσης παραδοσιακών συνταγών για την παρασκευή των υλικών αυτών. Οι γνώσεις μας στη Χημεία μας βοηθούν να απομακρύνουμε από το περιβάλλον μας προϊόντα που μας βλάπτουν και να παρασκευάσουμε άλλα φιλικά με τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπως τα σαπούνια που παρασκεύασαν οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος αυτού και του μαθήματος της Χημείας.
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό είναι:
1) Γενικό Λύκειο Νιγρίτας (General Lyceum of Nigrita), Nigrita, Greece (link)
2) Ankara Lisesi, Altındağ, Turkey (link)
3) Lycée Jacques de Vaucanson, Tours, France (link)
4) IES Matilde Salvador, Castellón de La Plana, Spain (link)
5) Buca Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi, Buca, Turkey (link)
6) Ankara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Altındağ ,Turkey (link)
7) Gebze Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Gebze, Turkey (link)
Τα Προγράμματα Etwinning (https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm) έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 2005 και προάγουν την συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκών σχολείων, που αποφασίζουν να συνεργαστούν μεταξύ τους, σε θέματα που τα ίδια επιλέγουν. Βοηθούν με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο στην επίτευξη μαθησιακών στόχων, αλλά και στην ανάπτυξη άλλων δεξιοτήτων των μαθητών, όπως είναι η ικανότητα της διατύπωσης απόψεων, η συνεργασία με συνομήλικους μαθητές άλλων χωρών και η διεύρυνση του ορίζοντά τους, καθώς αισθάνονται μέλη μιας πολύ μεγαλύτερης μαθητικής κοινότητας, πράγμα πολύ σημαντικό, ειδικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν την φετινή χρονιά με την υποχρεωτική εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.
Ημερολόγιο δραστηριοτήτων προγράμματος
Επιμέλεια κειμένου: Στυλιανή Χατζάρα, Καθηγήτρια Γενικού Λυκείου Νιγρίτας
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.