Απρ 22
01

«ΑλλάΖΩ την πόλη μου» Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Επίσκεψη στο Δημαρχείο και σε σημεία της πόλης με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον!

Κάτω από (Γενικά) από στις 01-04-2022

Σήμερα, 1-4-2022, με όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο “Βιώσιμη Πόλη” επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο του Δήμου Βισαλτίας, που βρίσκεται στην Νιγρίτα. Εκεί μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της πόλης μας κύριος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος κύριος Χατζημάρκος και η συνεργάτης του Δημάρχου και παλιά μαθήτρια του σχολείου μας κυρία Σίσκου.

1 4 2022 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Εξηγήσαμε στον Δήμαρχο τον λόγο της επίσκεψής μας εκεί, ο οποίος ήταν η ενημέρωσή μας για θέματα ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου μας και του δώσαμε ένα έντυπο με τα αιτήματα των μαθητών προς τον Δήμαρχο, σχετικά με θέματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν και σχετίζονται με αρμοδιότητες του Δήμου. Ο Δήμαρχος απάντησε άμεσα σε μερικά από τα ερωτήματα των μαθητών και δεσμεύτηκε να μας στείλει γραπτή απάντηση σε όλα τα ερωτήματα.

Στη συνέχεια η συνεργάτης του Δημάρχου, κυρία Σίσκου, μας οδήγησε σε ένα χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί μεταλλικοί βυθιζόμενοι κάδοι συλλογής, τόσο οικιακών συμβατικών απορριμμάτων, όσο και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και μας εξήγησε τα πλεονεκτήματα που έχουν σχετικά με τους συμβατικούς κάδους. Τέλος μας οδήγησε σε έναν δημοτικό χώρο, όπου σχεδιάζουν την δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και μας ανέλυσε το σχέδιο δράσης του Δήμου για τον τομέα της ανακύκλωσης και την επίτευξη κάποιων στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι διδακτικές αυτές επισκέψεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας, διότι με δραστηριότητες αυτού του είδους, οι μαθητές μας ενημερώνονται άμεσα και με βιωματικό τρόπο για θέματα που τους αφορούν και αισθάνονται ενεργοί πολίτες.



Αφήστε μια απάντηση