Ιστολόγιο του σχολείου μας

Συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» (2013-2014)


Το σχολείο μας συμμετείχε στη ΙΘ΄ Σύνοδο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» (2013-2014), που οργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης Λυκείου (των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της Ελλάδας, της Κύπρου καθώς και Ελληνικών Σχολείων του Εξωτερικού.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο από 10-2-2014 έως 28-2-2014.

Σχολική μονάδα: Γενικό Λύκειο Νιγρίτας

Συμμετέχουσα εκπαιδευτικός: Χαριστούλη Αργυρή

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2322022492

email:  mail@lyk-nigrit.ser.sch.gr

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν δύο μαθήτριες και ένας μαθητής της Β΄ Λυκείου. Η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του προγράμματος  είχε διάρκεια από τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 έως και την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014.

Συμμετείχαν: 1. Γεωργουσάκη Μαρίνα, 2. Καρούση Ελένη και 3. Λαφαζάνης Χριστόδουλος.

Η κλήρωση που έγινε την Πέμπτη 10-4-2014 ανέδειξε μία «Έφηβο Βουλευτή» από το σχολείο μας, την Καρούση Ελένη, η οποία θα συμμετάσχει ως τακτική «Έφηβος Βουλευτής» στις τετραήμερες εργασίες της ΙΘ Συνόδου που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο τέλος Ιουνίου στην Αθήνα.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας στον 3ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με θέμα «Το φιλοσοφικό πρόβλημα της γνώσης»


Τον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό οργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΠΠ) διά του Τμήματος Φιλοσοφίας του Παν/μίου σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) καθώς και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ).

Σχολική μονάδα: Γενικό Λύκειο Νιγρίτας

Συμμετέχουσα εκπαιδευτικός: Χαριστούλη Αργυρή

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2322022492

email:  mail@lyk-nigrit.ser.sch.gr

Περιγραφή: Το σχολείο μας συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στον Προκριματικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου έτους 2013-14 με 7 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης.

Από την Α΄τάξη συμμετείχαν (αλφαβητικά):

1. Ίταλας Κωνσταντίνος, 2. Μωραϊτίδου Ηρώ Φωτεινή, 3. Νωτούδα Βαΐα και 4. Φρούτη Αναστασία.

Από τη Β΄ τάξη συμμετείχαν (αλφαβητικά):

1. Αγγελάκη Ιωάννα, 2. Καρούση Ελένη και 3. Λαφαζάνης Χριστόδουλος.

Ο διαγωνισμός φέτος είχε γενικό θέμα «Το φιλοσοφικό πρόβλημα της γνώσης» και ειδικότερες θεματικές περιοχές:

1η. «Γνώση και αλήθεια στον Θεαίτητο του Πλάτωνα: Υποκείμενο, αντικείμενο και το δυνατόν της γνώσης»

2η. «Η αναζήτηση των πηγών και της βεβαιότητας της γνώσης στην αυγή της νεώτερης εποχής: αμφιβολία και μέθοδος-αλήθεια και πλάνη». (Ντεκάρτ)

Η ομάδα προετοιμάστηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια και για τις δύο θεματικές περιοχές.

Ο Προκριματικός Διαγωνισμός έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Σάββατο στο σχολείο μας, που είναι και το Εξεταστικό Κέντρο του νομού Σερρών.

Στον  τελικό προκρίθηκε ο μαθητής της Β΄ τάξης Λαφαζάνης Χριστόδουλος με βαθμό 19.

Για τα παιδιά που δεν προκρίθηκαν η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Καρούση Ελένη 16, 2. Φρούτη Αναστασία 16 και 3. Αγγελάκη Ιωάννα 15,5.

Ο Τελικός Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 28 & 29 Μαρτίου 2014.

Ο μαθητής Λαφαζάνης Χριστόδουλος κατέλαβε την 1η θέση στη βαθμολογική κατάταξη με βαθμό 19,5.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου του Πανεπιστημίου Πατρών.

http://www.philosophy.upatras.gr/competition

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Δύο μαθητές του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας στο Διαγωνισμό eChemTest®, 2014


eChemTest1

 

Δύο μαθητές της Α΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας και συγκεκριμένα ο Δημήτριος Μάλτσιος και η Παναγιώτα Μαρτιναίου, συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Ηλεκτρονικό Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας, eChemTest®, 2014, στο επίπεδό των μαθητών της Α΄ Λυκείου, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014. Ο Διαγωνισμός αυτός, που διοργανώνεται από το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το Ελληνικό εξεταστικό κέντρο, πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτη ήταν η συνεισφορά των εθελοντών μαθητών του σχολείου, οι οποίοι όχι μόνο βοήθησαν στη διεξαγωγή όλης της διοργάνωσης αλλά και πραγματοποίησαν ενδιαφέροντα Πειράματα στο Χημείο των Εκπαιδευτηρίων.

Περισσότερα…

Συμμετοχή ομάδας μαθητών του ΓΕΛ Νιγρίτας στο Διαγωνισμό EUSO 2014


euso_2014_4

Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας συμμετείχε για 5η συνεχή χρονιά στον Προκριματικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) 2014, που οργάνωσε με επιτυχία το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 11 ομάδες μαθητών από Γενικά Λύκεια του Νομού Σερρών. Το σχολείο μας αντιπροσώπευσαν οι μαθητές της Β΄Λυκείου Κυριάκος Γερακούδης, Βάιος Σαπουντζής και Ειρήνη Φραντζανά, ενώ στην προετοιμασία για το διαγωνισμό, συμμετείχε και ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Κωνσταντίνος Ζερβός. Οι μαθητές προετοιμάστηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές Γεώργιο Σκαρογιάννη, Φυσικό και Στυλιανή Χατζάρα, Χημικό, Βιολόγο στη χρήση οργάνων και συσκευών και εξασκήθηκαν στην υλοποίηση πειραμάτων Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας.

Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας στο Διαγωνισμό EUROSCOLA


«Η Συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

στη μείωση του Δημοκρατικού Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

 

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος EUROSCOLA από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την Ημερίδα EUROSCOLA την 2η Δεκεμβρίου 2013. Στην Ημερίδα θα  συμμετείχαν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές από τις Διευθύνσεις Δ.Ε. αρμοδιότητάς της.

 

Σχολική μονάδα: Γενικό Λύκειο Νιγρίτας

Συμμετέχουσα εκπαιδευτικός: Χαριστούλη Αργυρή

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2322022492

emailmail@lyk-nigrit.ser.sch.gr

 

Περιγραφή: Το σχολείο μας συμμετείχε στο Διαγωνισμό EUROSCOLA έτους 2013-14 με 7 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης.

 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν (αλφαβητικά):

1. Αγγελάκη Ιωάννα, 2. Βλαχοδήμου Ελένη – Μαρία, 3. Γερακούδης Κυριαζής, 4. Γεωργουσάκη Μαρίνα,

5. Καρούση Ελένη, 6. Στεφάνου Μαρία και 7. Χαλιαμπάκη Ευαγγελία

 

Η ομάδα προετοιμάστηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σχολικές Δραστηριότητες και Καινοτόμες Δράσεις των Καθηγητών Φυσικών Επιστημών του ΓΕΛ Νιγρίτας, 2012-13


« Οι καθηγητές Φυσικών Επιστημών δημιουργούν και προτείνουν »

Το σχολείο μας συμμετείχε σε ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων και καινοτόμων πρακτικών, κατά το σχολικό έτος 2012-13, των Εκπαιδευτικών Φυσικών Επιστημών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη σχολική σύμβουλο Φυσικών Επιστημών κα Αικατερίνη Μπεζεργιαννίδου, στόχευε στη διάχυση καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών και πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 20-6-2013 στο 4ο Γυμνάσιο Σερρών.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την Αγκαθίδου Σταυρούλα, Μαθηματικό, τον Σκαρογιάννη Γεώργιο, Φυσικό και την Χατζάρα Στυλιανή, Χημικό, Βιολόγο. Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν ήταν

1. «Συμμετοχή στον Προκριματικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) 2013, που οργάνωσε το ΕΚΦΕ Σερρών»

2. «Συμμετοχή σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Stanford για τον υπολογισμό του Ανθρακικού Αποτυπώματος και ανταλλαγή αποτελεσμάτων με Ευρωπαϊκά Σχολεία»

3. «Διαθεματική εργασία στο μάθημα της Χημείας και των Μαθηματικών με θέμα: Το πόσιμο νερό της περιοχής μας»

Οι παρουσιάσεις των εργασιών βρίσκονται σε αυτή τη διεύθυνση.

draseis

Συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας στο 2ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου


Συμμετοχή στο 2ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με θέμα «Η χειραφέτηση του ανθρώπου: Διαφωτισμός» 2012-13, που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών διά του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Παν/μίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) καθώς και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).

Σχολική μονάδα: Γενικό Λύκειο Νιγρίτας

Συμμετέχουσα εκπαιδευτικός: Χαριστούλη Αργυρή, Φιλόλογος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2322022492

Email: mail@lyk-nigrit.ser.sch.gr

Περιγραφή: Το σχολείο μας για 2η συνεχή χρονιά συμμετείχε στον 2ο Προκριματικό Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου 2012-13, που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών διά του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Παν/μίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) καθώς και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.), με μία ομάδα 07 παιδιών (05 της Α΄ τάξης και 02 της Β’ τάξης – θεωρητικής κατεύθυνσης).

Από την Α΄ τάξη συμμετείχαν: 1. Αγγελάκη Πηνελόπη, 2. Αγγελάκη Ιωάννα, 3. Γεωργουσάκη Μαρίνα, 4. Καρούση Ελένη και 5. Λαφαζάνης Χριστόδουλος.

Από τη Β ΄ τάξη συμμετείχαν: 1. Γεωργιάδου Μερόπη και 2. Ζόγκου Ελένη.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Συμμετοχή σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Stanford για τον υπολογισμό του Ανθρακικού Αποτυπώματος και ανταλλαγή αποτελεσμάτων με Ευρωπαϊκά Σχολεία


Οι μαθητές 2 τμημάτων της Α΄ Λυκείου συμμετείχαν σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Stanford για τον υπολογισμό του Ανθρακικού Αποτυπώματος στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας. Η δραστηριότητα αυτή που περιλαμβάνει τον υπολογισμό της ετήσιας παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα, αποσκοπεί κυρίως στην κατανόηση της αλόγιστης κατανάλωσης ενέργειας και γενικά της υπερκατανάλωσης στον πλανήτη μας και στην απόκτηση νέων στάσεων και συνηθειών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αειφορική διαχείριση των ενεργειακών πόρων και την οικολογική συμπεριφορά.

Περισσότερα…

Δύο μαθητές του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας στην 26η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος


Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας, Αγγελάκης Κωνσταντίνος και Βεάζογλου Νικόλαος, επελέγησαν για να συμμετάσχουν στην 26η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που έγινε στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η 26η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής είναι μία μοναδική εκδήλωση που συγκέντρωσε περισσότερους από 200 νέους από την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη, από 14 έως 16 Δεκεμβρίου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να βιώσουν μια εμπειρία μη τυπικής και άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης ως γλώσσα συνεργασίας χρησιμοποιήθηκε η Αγγλική γλώσσα.

Περισσότερα…

Συμμετοχή στον Προκριματικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) 2013


Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας συμμετείχε για 4η συνεχή χρονιά στον Προκριματικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) 2013, που οργάνωσε το ΕΚΦΕ Σερρών. Το σχολείο μας αντιπροσώπευσαν, οι μαθητές της Β΄Λυκείου Παναγιώτα Μαρτιναίου, Δημήτρης Μητρούδης και Κώστας Τέζας, ενώ στην προετοιμασία για το διαγωνισμό στο σχολείο, συμμετείχε και ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Γιάννης Δημάκης.

Περισσότερα …


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση