Απρ 22
12

«ΑλλάΖΩ την πόλη μου» Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Φυτεύουμε δέντρα και θάμνους στην αυλή του σχολείου μας και τα υιοθετούμε!

Κάτω από (Γενικά) από στις 12-04-2022

Στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου “Βιώσιμη Πόλη”, υλοποιήσαμε μία δράση στο Γενικό Λύκειο Νιγρίτας με τους μαθητές μας!

Με σκοπό να πρασινίσουμε το περιβάλλον μας και να βελτιώσουμε την οικολογική συνείδηση των μαθητών μας, φυτέψαμε δέντρα και θάμνους στην αυλή του σχολείου μας!

277661170 10223922811512292 7373749657134792797 n

Τα είδη που φυτέψαμε είναι φλαμουριές, φράξοι, λεβάντες και δεντρολίβανα, τα οποία μας διατέθηκαν δωρεάν από το Δασαρχείο Σερρών, μετά από σχετική αίτηση του σχολείου μας!

Αρχικά αφού συζητήσαμε με τους μαθητές σχετικά με την δράση και πως θα την υλοποιήσουμε, πήραμε τα εργαλεία και το ποτιστήρι μας και πιάσαμε δουλειά! Η φύτευση έγινε σε 4 μέρες γιατί τα φυτά ήταν πολλά. Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους και το σίγουρο είναι πως μετά από τόσες φυτεύσεις έχουν μάθει πολύ καλά να φυτεύουν!

Η φροντίδα των φυτών από τους μαθητές θα συνεχιστεί, καθώς έχουν την ευθύνη να ποτίζουν και να προσέχουν τα νεαρά φυτά. Με την συμμετοχή τους σε αυτήν την δραστηριότητα, έμαθαν να συνεργάζονται και να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση του σχολικού τους περιβάλλοντος!

Ελπίζουμε η δράση αυτή να ευαισθητοποιήσει και άλλα σχολεία και την Δημοτική μας Αρχή, για να υλοποιήσουν παρόμοιες δράσεις!

Μακάρι τα φυτά μας να ευδοκιμήσουν και να τα βλέπουν οι μαθητές μας μετά από χρόνια και να θυμούνται το πέρασμά τους από το σχολείο μας!



Αφήστε μια απάντηση