Μάι 18
25

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 15ου ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Οι μαθητές του τμήματος Β’2 του 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των Δημιουργικών Εργασιών, τη σχολική χρονιά 2017-2018, παρασκεύασαν και τυποποίησαν χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου.
Η εργασία ήταν διαθεματική καθώς οι μαθητές, οι οποίοι εργάστηκαν κατά ομάδες, εμβάθυναν στο θέμα της παρασκευής του σαπουνιού, αλλά ασχολήθηκαν και με την ιστορία του σαπουνιού, την τυποποίησή του, τη σχεδίαση συσκευασίας, την κοστολόγησή του και την προώθηση του τελικού προϊόντος.

Η παρασκευή σαπουνιού είναι γνωστή στους μαθητές της Β’ Λυκείου, καθώς η σαπωνοποίηση αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης και περιεχόμενο της ομώνυμης εργαστηριακής άσκησης. Στα πλαίσια της Δημιουργικής Εργασίας, με τη χρήση βιβλιογραφίας που τους δόθηκε, οι μαθητές εργάστηκαν για περίπου 8 διδακτικές ώρες και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες πολύ χρήσιμες τόσο για την σχολική, όσο και την γενικότερη εκπαίδευση και κατάρτισή τους.
 

Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στην παρακάτω ιστοσελίδα, Β2 2018 Χειροποίητο σαπούνι, η οποία λειτουργεί τόσο ως πηγή άντλησης πληροφοριών από τους μαθητές, όσο και σαν αποθετήριο των παραδοτέων των ομάδων εργασίας.

Σημείωση: Όλες οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην σελίδα, έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια υλοποίησης της δημιουργικής εργασίας και τα σαπούνια που εικονίζονται είναι δημιουργίες των μαθητών.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια Στυλιανή Χατζάρα



Αφήστε μια απάντηση