Food Waste Awareness Day

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στις 19 Δεκεμβρίου 2019, όρισε την 29η Σεπτεμβρίου ως τη διεθνή ημέρα ευαισθητοποίησης για την απώλεια και τα απόβλητα τροφίμων, αναγνωρίζοντας ότι ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας θα συμβάλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία του προβλήματος και τις πιθανές λύσεις του σε όλα τα επίπεδα και στην προώθηση παγκόσμιων προσπαθειών και συλλογικής δράσης για την επίτευξη του SDG 12 (υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή). Ο Οργανισμός Τροφίμων και Διατροφής του ΟΗΕ (FAO) και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP) θα συνεργάζεται για τη διευκόλυνση του εορτασμού της ημέρας.

Αναγνωρίζοντας ότι πράγματι δεν υπάρχει χώρος για απώλεια και σπατάλη τροφίμων, οι μαθητές από έξι χώρες που συμμετέχουν στο έργο «Eat smart Save your Land» προβληματίστηκαν σχετικά με τον τρόπο που παράγουμε, επεξεργαζόμαστε και καταναλώνουμε τα τρόφιμα μας, αλλά και πως διαχειριζόμαστε τα υπολείμματα αυτών! Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την απώλεια και τα απόβλητα τροφίμων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο του κάθε σχολείου εταίρου και το υλικό που παράχθηκε κοινοποιήθηκε μέσω μιας εκδήλωσης στο eTwinning Live.

   

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα όλοι έλαβαν μέρος στο παρακάτω padlet γράφοντας συνταγές που μπορούμε να δημιουργήσουμε χρησιμοποιώντας υπολείμματα τροφίμων από προηγούμενες ημέρες.

Made with Padlet

Η παρουσίαση που χρησιμοποιήθηκε κατά την συνάντηση ήταν η παρακάτω:



Λήψη αρχείου