Girls go circular

Ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες για την κυκλική οικονομία

Το έργο Girls Go Circular σκοπεύει να παράσχει έως το 2027 σε 40.000 μαθήτριες ηλικίας 14-19 ετών ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες μέσω ενός διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικά με την κυκλική οικονομία.

girlsgocircular2

Γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των φύλων

Σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων Γυναίκες στην Ψηφιακή Εποχή 2021 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 41% των αποφοίτων σπουδών STEM (Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών) και το 19% των ειδικών ICT (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών). Η αύξηση του αριθμού των γυναικών που εισέρχονται στην αγορά ψηφιακών δεξιοτήτων θα εξασφάλιζε επιπλέον 16 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με έρευνες, μια πιο ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων σε ηγετικές θέσεις όχι μόνο αυξάνει την κερδοφορία αλλά βελτιώνει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και άλλους δείκτες ομαδικής απόδοσης. Υπό τον συντονισμό του EIT RawMaterials, το έργο Girls Go Circular συμβάλει, στον βαθμό που του αναλογεί, στη μείωση του χάσματος μεταξύ των φύλων βοηθώντας κορίτσια ηλικίας 14-19 ετών στη Ευρώπη να αναπτύξουν τις ψηφιακές και επιχειρηματικές τους δεξιότητες ενώ αποκτούν γνώσεις σχετικά με την κυκλική οικονομία.

Το online εκπαιδευτικό έργο, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου «Circular Learning Space», παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές εκπαιδευτικές ενότητες αντικείμενα όπως ηλεκτρονικά απόβλητα, κλιματική αλλαγή, τροφή, ή ρομποτική. Οι ενότητες αυτές βασίζονται σε μια εκπαιδευτική προσέγγιση της μάθησης μέσω πρακτικής εφαρμογής μεταδίδοντας γνώσεις και δεξιότητες μέσω μιας διαδραστικής δομής στη βάση δοκιμασιών.

girlsgocircular1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *