Η σημασία των ηλεκτρονικών βιβλίων (ebooks) στην εκπαίδευση

ebooksΗ εισαγωγή της τεχνολογίας στις τάξεις είχε θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Μαθητές και δάσκαλοι συμφωνούν ομόφωνα για τα οφέλη από τη χρήση ηλεκτρονικών βιβλίων στην εκπαίδευση.

Ο στόχος των eBooks είναι να απλοποιήσουν και να ενισχύσουν τη συνολική εμπειρία μάθησης. Τα Ψηφιακά Βιβλία κάνουν τη διαδικασία μάθησης πιο διαδραστική και ελκυστική.

Αντί να ακούνε ένα άτομο να μιλά συνεχώς, οι μαθητές μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία. Η ενσωμάτωση ηλεκτρονικών βιβλίων στη διδασκαλία στην τάξη κάνει τη μάθηση μια διασκεδαστική και συναρπαστική εμπειρία. Πέρασαν οι εποχές που οι μαθητές έπρεπε να κουβαλούν καθημερινά μια τσάντα γεμάτη βιβλία στις τάξεις και στο σπίτι.

Με τα ηλεκτρονικά βιβλία να εισέρχονται στον εκπαιδευτικό τομέα, μια συσκευή αρκεί για να συμπεριλάβει το αναλυτικό πρόγραμμα ολόκληρου του έτους. Αυτά τα ψηφιακά βιβλία μπορούν να παρουσιαστούν σε μαθητές σε πολύ νεαρή ηλικία, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, διασφαλίζοντας ότι η μάθηση δε θα γίνει ποτέ βαρετή για αυτούς.

Ένα αποτελεσματικό σύστημα μάθησης πρέπει να διασφαλίζει ότι οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία. Τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν επιφέρει μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που βοηθά τους μαθητές να μαθαίνουν καλύτερα και γρηγορότερα.

Τα κορυφαία 8 πλεονεκτήματα της χρήσης ηλεκτρονικών βιβλίων στην εκπαίδευση είναι:
Μελέτη οπουδήποτε και οποτεδήποτε
Πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε ηλεκτρονικά βιβλία
Πολλαπλές διαδραστικές λειτουργίες
Εκπαιδευτική Αξία
Πειραματισμός με την επαυξημένη πραγματικότητα
Εξοικονόμηση κόστους εκτύπωσης
Παροχή Ενημερωμένου Περιεχομένου στους μαθητές
Διαδραστικές αξιολογήσεις

Δημοφιλής καταστήματα ηλεκτρονικών βιβλίων είναι τα Amazon Kindle, Apple Books, Google Play Books

 

Πηγή: Importance of eBooks in education (e-twinning lessons)

Πηγή: 7 Ways Audiobooks Benefit Students Who Struggle with Reading (e-twinning lessons)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *