Μουσείο Ακρόπολης

Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 20 Ιουνίου 2009. Αποτελείται από τρία κύρια επίπεδα και δύο ενδιάμεσα επίπεδα και καλύπτει συνολικό εμβαδό 23οοοτ.μ.

Το μουσείο βρίσκεται 300 περίπου μέτρα (980 πόδια) νοτιοανατολικά του Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη. Ο τελευταίος όροφος του μουσείου (Αίθουσα του Παρθενώνα) προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας. Η είσοδος του μουσείου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέει το μουσείο με την Ακρόπολη και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας. (Πηγή: Μουσείο Ακρόπολης)

Μια αρχαία γειτονιά της Αθήνας ενσωματώνεται μοναδικά στην αρχιτεκτονική του Μουσείου Ακρόπολης ως ένα ακόμα έκθεμα, που συνδιαλέγεται με τα αριστουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που παρουσιάζονται στους ορόφους του. Χτισμένη στην ομαλή συνέχεια της νότιας πλαγιάς του βράχου φιλοξενεί τη ζωή και τις δραστηριότητες του ανθρώπου από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 12ο αι. μ.Χ. Δρόμοι, σπίτια, λουτρά, εργαστήρια και τάφοι συνθέτουν μια περίπλοκη εικόνα αρχαιολογικών καταλοίπων, με καλύτερα διατηρημένα αυτά της ύστερης αρχαιότητας.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την ευφάνταστη μακέτα φτιαγμένη με LEGO® που δώρισε στο Μουσείο Ακρόπολης το Μουσείο Nicholson στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, έπειτα από πρωτοβουλία του Michael Turner, επιμελητή του Μουσείου Nicholson. Η Ακρόπολη χτίστηκε αποκλειστικά από 120.000 τουβλάκια LEGO® σε περίπου 300 ώρες από τον Ryan McNaught. Η μακέτα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, στον χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών, δίπλα στο εστιατόριο.

Επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό Υλικό Μουσείου Ακρόπολης

Ψηφιακές Εφαρμογές

Ένας Αρχαίος Ναός

Αθηνά, η Θεά της Ακρόπολης

Η ζωφόρος του Παρθενώνα

Το πρόγραμμα Γλαύκα

Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο

Το Μουσείο Ακρόπολης στο Google Art Project

Εικονική περιήγηση των μνημείων της Ακρόπολης