Δημοσιεύθηκε στην ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Από του διαδικτύου

περισσότερο αγαπάω,

     τις σελίδες του βιβλίου     

να γυρνώ και να κοιτάω.

Κι αν δεν έχουνε εικόνες

είναι το καλύτερό μου,

γιατί πάω σ’ άλλες χώρες

μαγικές με το μυαλό μου

Πλάθω ήρωες δικούς μου

τρελά καλπάζει η φαντασία,

 ξανοίγεται ο νους μου

όσο μελετώ βιβλία !

Β23

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 , την αφιερώσαμε στο Παιδικό Βιβλίο. Όλοι οι μαθητές, οι μαθήτριες του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  μας , συμμετείχαν  σε ποικίλες  φιλαναγνωστικές δραστηριότητες.

Όλοι μαζί γίναμε επτά  ομάδες και με κυβερνήτες τους μαθητές της Δ΄τάξης , υλοποιήσαμε εφτά βιβλιοδράσεις !  Στο τέλος όλοι μαζί συγκεντρωθήκαμε στην αυλή του σχολείου ,  όπου παρουσιάστηκαν από όλες τις ομάδες οι βιβλιο-δημιουργίες τους  !

Οι επτά ομάδες που δημιουργήθηκαν είχαν ονόματα αγαπημένων συγγραφέων που διάβασαν οι μαθητές της Δ΄τάξης τη φετινή χρονιά . Τα ονόματα των ομάδων ήταν :  

Μαρία Παπαγιάννη, Μπασλάμ Δημήτρης,  Λοϊζίδου Μαρία,  Αγγελική Δαρλάση,  Χρήστος Μπουλώτης,  Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη και Ευγένιος Τριβιζάς !

ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΑΣΕΙΣ3

Στη συνέχεια κάθε ομάδα έκαναν  τις παρακάτω βιβλιο…δράσεις :

1η  ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ

  • Ταίριαξαν  λέξεις με τους ορισμούς που έχουν σχέση με το βιβλίο.

2η  ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ

  • “Αν ήμουν βιβλίο”  !     Οι μαθητές γράψανε  μέσα σε κενό – βιβλίο τις  σκέψεις τους , αφού πρώτα οι μαθητές της  Δ΄τάξης τους διάβασαν  το βιβλίο « ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟ… » του  συγγραφέα Jose Jorge Letria.

Β18

3η  ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ

  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάσαν  τα αγαπημένα τους βιβλία που είχαν φέρει  στο σχολείο ! Στη συνέχεια μέσα σε μια καρδιά γράψανε τον τίτλο του αγαπημένου τους βιβλίου που θα ήθελαν  να κρατήσουν  και να κλείσουν   στην αγκαλιά τους !

4η  ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ

  • Κολλήσανε  όλοι μαζί σε χαρτί του μέτρου τις βιβλιο…δημιουργίες τους .

5η  ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ

  • Οι ιστορίες ταξιδεύουν !

Τα παιδιά γράψανε τις δικές τους  ιστορίες σε ένα  μικρό βιβλιαράκι που τους  μοίρασαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης.

6η  ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ

  • Διαβάσανε  το ποίημα που μας έγραψε μια μητέρα , ενός παιδιού του σχολείου και αφού δώσανε ένα τίτλο ,  γράψανε μια στροφή !

7η  ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ

« Είμαι μια ιστορία που ταξιδεύει, πετάω παντού! » Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από την αφίσα της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου και

  • Δημιουργήσανε  ομαδική αφίσα σε χρωματιστό χαρτόνι με μηνύματα και γράψανε  με όμορφα  γράμματα με μια  λέξη, τι είναι για αυτούς το βιβλίο !

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ …..

Στη συνέχεια όλοι μαζί συγκεντρωθήκαμε στην αυλή του σχολείου , όπου οι ομάδες παρουσίασαν τις βιβλιο…δημιουργίες τους , χόρεψαν , βγήκαν φωτογραφίες με τα αγαπημένα τους βιβλία και πήραν τους επαίνους τους , οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φιλαναγνωστικής αφίσας ! 

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας :

« Οι ιστορίες ταξίδεψαν πάνω στα σύννεφα κι άκουσαν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς όλων των μαθητών του σχολείου μας ! »

Β21

Β11