Δημοσιεύθηκε στην ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΛΑΜ

trashed 1705840388 IMG 20231222 114751Ένα υπέροχο βιβλίο είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε και να επεξεργαστούμε , εμείς οι μαθητές της Δ΄τάξης .

Το βιβλίο είχε τίτλο “Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” και ο συγγραφέας του είναι ο Δημήτρης Μπασλάμ . Την μοναδική εικονογράγηση έκανε η Ντανιέλα Σταματιάδη

Η ιστορία με λίγα λόγια :

IMG 20240112 131318

Η ιστορία μας διαδραματίζεται σε μια συνηθισμένη πόλη όπως όλες. Ο καιρός εκείνη τη μέρα ήταν καλός. Οι κάτοικοι συζητώντας μεταξύ τους συμφωνούσαν πως αυτό ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό για την εποχή. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Αλλά… Ένας εκκωφαντικός, απόκοσμος θόρυβος θα τα άλλαζε όλα. Ένα Μεγάλο Στρογγυλό είχε πέσει -άγνωστο από πόσο ψηλά- ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Όλοι περίμεναν άπραγοι και φοβισμένοι. Εξάλλου είχαν φωνάξει τα πιο δυνατά πλάσματα του κόσμου για να το διώξουν: τους γίγαντες με τα μουστάκια, τους χοντροκέφαλους που φτύνουν, τους Ανθρώπους της Αφάνειας, τους Εξαιρετικούς Μη Μου Άπτου. Ένας μόνο, περίεργος προσπαθούσε να κατανοήσει. Ο κύριος Επιμένοντας.

Ο κ. Επιμένοντας

Ο κ. Επιμένοντας  είναι ο μόνος που προσπαθούσε να βρει , τι ήταν αυτό το μεγάλο στρογγυλό που έφερε την αναστάτωση στην πόλη του . Δεν είχε φόβο. Μόνο περιέργεια για ότι συνέβαινε μπροστά στα μάτια του και διάθεση μεγάλη να καταλάβει. Είχε μεγάλη επιμονή να βρει τη λύση του μυστηρίου και να το ξεφορτωθεί. Τελικά ήταν ο μόνος που προσπαθούσε . Αυτό που θέλει να τονίσει το βιβλίο είναι η δύναμη που πρέπει να έχουμε , να μην τα παρατάμε στις δυσκολίες και πάντοτε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο ! 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα : 

IMG 20231222 110648

 

Ο Δημήτρης Μπασλάμ γεννήθηκε στην Έδεσσα, αλλά μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 16 ετών για να σπουδάσει μουσική. Σήμερα  ζει και εργάζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ως μουσικός, ενορχηστρωτής και παραγωγός συμμετέχει σε συναυλίες και στην ελληνική δισκογραφία. Ως σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. 

IMG 20231222 110652

Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο του παραμύθι «Ο γαργαληστής» (εκδ. Επόμενος Σταθμός) και από τότε γράφει ιστορίες, μουσική και στίχους για παιδιά και εφήβους. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για τα βιβλία «Η θυμωμένη μπετονιέρα» (εκδ. Επόμενος Σταθμός, 2013) και το «Το πουλόβερ» (εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2020), ενώ απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά, του περιοδικού «Ο Αναγνώστης», για το βιβλίο «Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου» (εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2021). Η «Θυμωμένη μπετονιέρα», οι «Πιθανότητες» (Πατάκης, 2017) και το «Πουλόβερ» έχουν περιληφθεί στον κατάλογο White Raven της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου, ανάμεσα στα 200 καλύτερα βιβλία στον κόσμο.Είναι συνιδρυτής και ραδιοφωνικός παραγωγός του διαδικτυακού ραδιοσταθμού Bobos Family Radio.  ( πηγή : https://biblionet.gr) 

Φύλλο Εργασίας:



Λήψη αρχείου

Εικόνες από τις δράσεις των μαθητών :