ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΒΙΛΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΒΙΛΑΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Δήμητρα Αναγνωστοπούλου

Ο Αλέξανδρος Δαβιλάς αποφοίτησε από την Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Ιάσμου. Βέβαια, αναφέρει ότι όταν ήταν στο σχολείο ήθελε να περάσει στη Φιλοσοφική Σχολή, χωρίς όμως να ξέρει τι θα μπορούσε να βγει από εκεί, αν κατάφερνε να περάσει. Το τηλεοπτικό κοινό τον γνώρισε πρόσφατα στη σειρά του ΑΝΤ1 «Η επιστροφή», πριν από περίπου τρία χρόνια, ενώ φέτος εμφανίζεται στη δραματική σειρά του Alpha «Αγγελική», στον ρόλο του Αποστόλη.

Προτιμάτε το θέατρο ή την τηλεόραση και γιατί;

Δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο… θα πω μόνο ότι το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όλα συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή, ενώ στην τηλεόραση έχεις τη δυνατότητα να γυρίσεις και δύο και τρεις φορές μια σκηνή.

Ποιον ήρωα αρχαίας τραγωδίας θα θέλατε να υποδυθείτε και γιατί;

Τον Ορέστη. Από την πρώτη στιγμή που διάβασα την αρχαία τραγωδία “Ορέστης” του Ευριπίδη, κάτι έκανε κλικ μέσα μου… θαυμάζω πολύ αυτόν τον ήρωα.

Πώς διαχειρίζεστε τα κακεντρεχή σχόλια των τηλεθεατών;

Στην αρχή, μπορώ να πω ότι με επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό. Μετά, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος ούτε να ασχολείσαι ούτε να τα παίρνεις όλα τόσο κατάκαρδα. Από εκεί και πέρα, αν δω ένα «κακό» σχόλιο, το οποίο έχει ουσία, τότε το δέχομαι και προσπαθώ να γίνω καλύτερος.

Πόσο εύκολο είναι να αναδειχθεί κανείς στον χώρο του θεάματος;

Είναι δύσκολο. Εγώ θεωρώ πως μέχρι στιγμής έχω σταθεί τυχερός. Αν το αγαπάς πολύ και προσπαθείς πολύ, τότε θα πετύχεις. Αλλά, θέλει τεράστια προσπάθεια και υπομονή.

Την εποχή της πανδημίας, τι σας λείπει περισσότερο από το θέατρο;

Το ίδιο το θέατρο, η επικοινωνία με τον κόσμο. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή που είσαι πάνω στην σκηνή και από κάτω έχει κόσμο που περιμένει από εσένα κάτι ώστε να περάσει καλά η βραδιά του… είναι μαγικό.

Τελευταία, στον χώρο του θεάματος δημιουργήθηκαν διάφορα ζητήματα σχετικά με την κακοποίηση. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Η άποψή μου είναι πολύ απλή. Όσοι έχουν περάσει δύσκολα πρέπει να μιλήσουν και όσοι φταίνε πρέπει να πληρώσουν. Ο χώρος μας είναι ένας φωτεινός χώρος. Είναι κρίμα που κάποιοι θέλουν να τον σκοτεινιάσουν.