Urban Outfiters

Με στόχο νέους ενήλικες, η UO προσφέρει ρούχα, υποδήματα, προϊόντα ομορφιάς, ενεργή ένδυση και εξοπλισμό, είδη οικιακής χρήσης και μουσική, συμπεριλαμβανομένων βινυλίου και κασετών.

Οι μισθοί των υπαλλήλων είναι πενιχροί και πολλές φορές, στα καταστήματα τις ΗΠΑ, έχουν ζητήσει από τους εργαζομένους να δουλεύουν δωρεάν τα σαββατοκύριακα.

 Primark

Γνωστή ως Penney’s στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η Primark είναι ιρλανδική εταιρεία λιανικής μόδας με έδρα το Δουβλίνο. Πωλούν ρούχα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της ένδυσης μωρών και μικρών παιδιών. Σε αντίθεση με ορισμένα από τα άλλα καταστήματα γρήγορης μόδας, πωλούν επίσης είδη οικιακής χρήσης και είδη ζαχαροπλαστικής. Τα καταστήματα λειτουργούν σε περισσότερες από 350 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2014, βρέθηκαν ετικέτες ραμμένες με μηνύματα SOS σε αντικείμενα που αγοράστηκαν από ένα κατάστημα στο Swansea. Ο Primark αρνήθηκε οποιαδήποτε παρανομία και χαρακτήρισε αυτά τα μηνύματα μια φάρσα, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι;

Tον Ιούνιο του 2014, ένας πελάτης από την Ιρλανδία βρήκε ένα άλλο σημείωμα SOS από μια κινεζική φυλακή, σύμφωνα με την οποία οι κρατούμενοι φέρονταν να εργάζονται για 15 ώρες την ημέρα.

Missguided

Πρόκειται για μάρκα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πουλάει ρούχα που απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας 16-35 ετών. Έχουν ποικιλία ρούχων που ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, όπως για ψηλές, μικροκαμωμένες γυναίκες και plus νούμερα. Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν μια μάρκα ανδρικών ενδυμάτων, «Mennace».

Το 2017, διαπιστώθηκε ότι η μάρκα είχε χρησιμοποιήσει παράνομα γούνα από γάτες, σκύλους, ρακούν και κουνέλια στην παραγωγή παπουτσιών. Επίσης, οι γυναίκες που εργάζονται στα εργοστάσιά τους, εργάζονται για λιγότερο από 1 £ την ημέρα.

brands