Αρχική » ΣΚΥΛΟΣ

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

ΣΚΥΛΟΣ

Γενικά

O σκύλος είναι θηλαστικό ζώο. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα.

Η σχέση του με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλιά χρόνια. Έχει υμνηθεί και δοξαστεί πολλές φορές κυρίως για την έμφυτη τάση του να δέχεται τον άνθρωπο ως ηγετικό μέλος της αγέλης και να δένεται μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έτσι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το «αφεντικό» τους, στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν. Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Θα κάνει τα πάντα για την οικογένεια.

Φυλές-Ράτσες

Υπάρχουν τουλάχιστον 360 φυλές σκύλων, μερικές από αυτές είναι:

German Shepherd – Γερμανικός Ποιμενικός – Λυκόσκυλο

Ο Γερμανικός ποιμενικός ή αλλιώς λυκόσκυλο είναι πιστός, με ισχυρό χαρακτήρα και γεμάτος θέληση. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και είναι πραγματικά ατρόμητος. Δεν κάνει ποτέ πίσω σε καμία δοκιμασία και θα μάθει άνετα και γρήγορα όλες τις εντολές που θα του πει ο εκπαιδευτής η το αφεντικό του. Είναι μια ράτσα κλασικής ομορφιάς, με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστος, ενεργητικός, περίεργος, δυνατός και αξιόπιστος. Αυτή η ράτσα επιδεικνύει θαυμάσια εμφάνιση και είναι εξαιρετικά ευκίνητη με μεγάλη δύναμη και αντοχή. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι άφοβος, τολμηρός και άγρυπνος. Είναι αφοσιωμένος και πιστός στα μέλη της οικογένειας. Αν και είναι εξοικειωμένος με την ανθρώπινη παρουσία είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Είναι πολύ καλός σύντροφος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φύλακας.

Καθαρόαιμο γερμανικό ποιμενικό αναζητά οικογένεια! – Animalscare.gr

Labrador Retriever – Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Pit Bull – Πίτ Μπουλ Τερριέ

Το Πιτ Μπουλ ίσως είναι η πιο παρεξηγημένη ράτσα σκύλου. Υπάρχει η αντίληψη ενός σκύλου «δολοφόνου» που επιτίθεται αδιακρίτως σε ζώα και ανθρώπους. Στην πραγματικότητα είναι ένας σκύλος πολύ γλυκός, με ευχάριστη προσωπικότητα, τρυφερός και φιλικός, πρόθυμος να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου αυτούς που αγαπά. Έχει πολύ όμορφη σχέση με τα παιδιά όλων των ηλικιών και μπορεί ακόμα να συμβιώσει αρμονικά με όλων των ειδών τα ζώα αν κοινωνικοποιηθεί νωρίς και σωστά. Το σωστά κοινωνικοποιημένο και εκπαιδευμένο Πιτ Μπουλ δεν θα πρέπει να λειτουργεί ενστικτωδώς αλλά ούτε και θα κάνει πίσω σε μια πρόκληση.
Θεσσαλονίκη: Παρατούν μαζικά οι ιδιοκτήτες τους τα πιτ μπουλ | Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης

Chihuahua – Τσιουάουα

Καθένα έχει μοναδική προσωπικότητα. Είναι χαριτωμένο, δραστήριο και εμφανίζει ανθρώπινη έκφραση (μορφασμό). Αυτός ο μικροσκοπικός σύντροφος είναι βαθιά αφοσιωμένος και πιστός. Είναι τολμηρό, άφοβο και ιδιαίτερα προστατευτικό για τον ιδιοκτήτη του. Είναι ευτυχισμένο όταν απολαμβάνει την προσοχή σας. Είναι επιφυλακτικό στην παρουσία ξένων και γίνεται άριστος φύλακας. Αυτή η ράτσα δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά και δεν συνυπάρχει εύκολα με άλλα κατοικίδια.

Τσιουάουα (σκύλος) - Βικιπαίδεια

Maltese – Μαλτέζ

Τα Μαλτέζ είναι σκύλοι οι οποίοι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σας σας φίλοι μπορείτε να τους έχετε πάντα μαζί σας. Είναι μικροί σε μέγεθος και καλόβολοι. Τους αρέσει να είναι μαζί σας και κυρίως στην αγκαλιά σας. Αποτελούν ιδανική συντροφιά και είναι πολύ αφοσιωμένοι και πιστοί στον ιδιοκτήτη τους. Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια. Τα πάνε καλά με τους ξένους αν και στην αρχή είναι λίγο επιφυλακτικοί σκύλοι. Όσον αφορά άλλα ζώα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα και γενικά τα πάνε καλά. Γενικά γαβγίζουν και τους αρέσει.

Μαλτέζ (Maltese) | Περιοδικό zooplus
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση