20220317 171659

Άλλη μια ομαδική προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ολοκληρώθηκε με αγάπη. Πολλά καπάκια πλαστικών μπουκαλιών που έφεραν οι μικροί μας μαθητές και οι οικογένειές τους γέμισαν μεγάλες σακούλες και είμαστε έτοιμοι να τα προσφέρουμε στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

 

Οι επισκέψεις των διατροφολόγων στο νηπιαγωγείο μας!

diatrofologoi

Το πρόγραμμα του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο “Τρώω υγιεινά και ο πλανήτης Γη χαμογελά”, δεν θα μπορούσε να ενισχυθεί καλύτερα από τις επισκέψεις των τριών διατροφολόγων στο νηπιαγωγείο μας. Στόχος ήταν η εμπέδωση όσων έμαθαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου καθώς και νέα γνώση, μέσα από διάφορα παιχνίδια και υλικό από τις ειδικούς.

Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες Αμπεριάδου Κάλλη, Βασιλειάδου Κυριακή και Καλδαρίδου Κυριακή για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα μας καθώς και για όσα μας μετέφεραν με τις γνώσεις τους.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όλα τα ισχύοντα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Εδώ μερικές από τις συμβουλές τους…



Λήψη αρχείου

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

«Διευκρινίσεις για την εγγραφή μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό
έτος 2022-23» εδώ: dieykriniseis_gia_tin_eggrafi_mathitontrion_sta_peiramatika_sholeia_gia_to_sholiko_etos_2022-23

Το έθιμο του Μάρτη!

 Σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, ο “Μάρτης” ή “Μαρτίτσι” φοριέται σαν βραχιόλι ή σαν δαχτυλίδι την πρώτη μέρα του Μαρτίου για να μας προστατεύσει από τις ακτίνες του ανοιξιάτικου ήλιου. Κατά την πιο διαδεδομένη αντίληψη, τα παιδιά και οι μεγάλοι φορούν τον “Μάρτη” μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα χελιδόνια και στη συνέχεια τον δένουν σε κάποιο κλαδί για να το πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους. Τα χρώματα του βραχιολιού συμβολίζουν την χαρά και την αγνότητα.

Τηρήσαμε κι εμείς το έθιμο και φτιάξαμε βραχιολάκια για τα παιδικά χεράκια!

 .jpg

 

Επίσης, δυο μανούλες έφτιαξαν βραχιολάκια και τα πρόσφεραν στα παιδάκια δυο τμημάτων! κ. Ασλανίδου και κ. Καπαγεωρόγλου σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσφορά σας!

PSX 20220307 192303