ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2022-2023_9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ



Λήψη αρχείου

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των νηπιαγωγείων και σε όσους μαθητές δεν διαθέτουν ήδη λογαριασμό

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Αναβάθμιση της υπηρεσίας Webmail

Αξιότιμοι κύριες κύριοι, καλημέρα και καλή σχολική χρονιά.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών Νηπιαγωγείων αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό χρήστη στο ΠΣΔ για την δυνατότητα αυτή.

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές μπορεί να  γίνει είτε από τον γονέα/κηδεμόνα είτε από το σχολείο (με την σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα).

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».

  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf

  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.

  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.

  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

 

Δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το σχολείο σε περίπτωση αδυναμίας του κηδεμόνα:

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για τη δυνατότητα εγγραφής των μαθητών με σκοπό τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας στην εγγραφή των μαθητών/τριών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σας ευχόμαστε καλή Σχολική Χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο σας !

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
——————————————————————-
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, https://www.sch.gr/helpdesk

Τα 21 χειροποίητα κουκλόσπιτα..

 

 

 

 

 

 

 

Με πολλή χαρά τη Δευτέρα 20-09-2021 παραλάβαμε στο νηπιαγωγείο μας 21 χειροποίητα κουκλόσπιτα, φτιαγμένα με αγάπη για τα παιδιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Οδυσσέα Πανταζή γι’ αυτή την ευγενική του προσφορά και να σας μεταφέρουμε το μήνυμά του:

 

“Τα κουκλόσπιτα είναι μια προσφορά μου για τα μικρά νήπια στο 9ο νηπιαγωγείο Ξάνθης, στη μνήμη της γυναίκας μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗ, που πριν πολλά χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και κατά την περίοδο της προεδρίας της, μετά από πολύ αγώνα και πιέσεις, κατάφερε να χτιστεί το 9ο Νηπιαγωγείο που κοσμεί την συνοικία της Κυψέλης.”

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

 

Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Πανταζή και σας ευχόμαστε πάντα υγεία!

Η Διεύθυνση και

το Διδακτικό προσωπικό

COVID-19: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ



Λήψη αρχείου

Μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid-19 κατά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων



Λήψη αρχείου

Οδηγίες για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2021-2022



Λήψη αρχείου

Η συνεργασία γονέων- εκπαιδευτικών… αρχίζει! Πρώτη ενημερωτική συνάντηση.

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα πρώτης συνάντησης γονέων- εκπαιδευτικών των τμημάτων του 9ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021,στις 17:00 μ. μ.

Το τμήμα Ν1 (Γεωργία Μπατζάκη, Αθηνά Τσαβέα) στην αυλή του σχολείου είσοδος από την οδό Αθηνών

Το τμήμα Ν2 (Εύη Χαραλαμπίδου, Φωτεινή Σταθεροπούλου)  στην αυλή του σχολείου είσοδος από την οδό Πανόρμου

  • Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021,στις 18:00 μ. μ.

Το τμήμα Ν3 (Ελένη Καμάρη, Μαρία Σπυριάδου) στην αυλή του σχολείου είσοδος από την οδό Πανόρμου

Το τμήμα Ν4 (Κατερίνα Γεωργιάδου) στην αυλή του σχολείου είσοδος από την οδό Αθηνών

  • Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021,στις 17:00 μ. μ.

Το τμήμα  Ν5 (Ελένη Δαλά) στην αυλή του σχολείου είσοδος από την οδό Αθηνών

Το τμήμα Ν6 (Νίκη Κυριακίδου) στην αυλή του σχολείου είσοδος από την οδό Πανόρμου

  • Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021,στις 18:00 μ. μ.

Το τμήμα Ν7 (Σοφία Κυρλίδου) στην αυλή του σχολείου είσοδος από την οδό Πανόρμου

 

Παρακαλούμε θερμά να προσέλθει ένας κηδεμόνας για κάθε παιδί και να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του COVID-19.

Περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν το συντομότερο δυνατό. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση και

Το διδακτικό προσωπικό

Ξεκινάμε… Ο Αγιασμός στο νηπιαγωγείο μας..

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν  08:15- 08:30. Σύμφωνα με τα μέτρα για την πρόληψη και προφύλαξη από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, θα προσέλθουν στις αίθουσες μόνο οι μαθητές για τον αγιασμό. Με το πέρας του αγιασμού οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τη συνοδεία των κηδεμόνων. Η αποχώρηση θα γίνει στις 10:15.

Απαραίτητη για την είσοδο του παιδιού στο χώρο του νηπιαγωγείου είναι η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ το οποίο θα κάνετε την Κυριακή . (Η προμήθεια των self tests από τα φαρμακεία έχει ήδη ξεκινήσει)

Όλα τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα.

Η είσοδος των γονέων – συνοδών στην αυλή και στο κτίριο του σχολείου απαγορεύεται σύμφωνα με τα μέτρα για τη δημόσια υγεία. 

Θα ενημερωθείτε σε ποιο τμήμα ανήκει κάθε παιδί και ποια εκπαιδευτικό / εκπαιδευτικούς έχει από τις λίστες που θα αναρτηθούν στις δύο εισόδους του Νηπιαγωγείου ( είσοδοι επί των οδών Αθηνών και Πανόρμου).  Επιπλέον στις λίστες αυτές θα αναγράφεται η πόρτα εισόδου και εξόδου κάθε τμήματος και παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.

 

Θερμή παράκληση να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα https://blogs.sch.gr/9nipxan/ για οτιδήποτε αφορά το νηπιαγωγείο.

 

Ευχόμαστε μια καλή, όμορφη και δημιουργική χρονιά.

 

Η διευθύντρια και

Το διδακτικό προσωπικό

 του νηπιαγωγείου

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

Παρακαλούνται οι γονείς που χρειάζονται βεβαίωση για την εργασία τους να προσκομίσουν στο Νηπιαγωγείο υπογεγραμμένη την παρακάτω Αίτηση

ΑΙΤΗΣΗ-γονέα-

Σχεδίο έκτακτης ανάγκης σεισμού

Σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχθηκε στις 2/09/2021 στη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του 9ου νηπιαγωγείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σύνταξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης σεισμού με βάση τα δεδομένα του συγκεκριμένου σχολείου και τις σχετικές οδηγίες του ΟΑΣΠ . Συγκεκριμένα:
Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εκκένωσης όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την εκκένωση της αίθουσας στην οποία διδάσκουν την ώρα του σεισμού σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο Σχολικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.
Μετά το πέρας της σεισμικής δόνησης εφαρμόζεται η διαδικασία εκκένωσης των αιθουσών, ακολουθώντας την αρχή της εγγύτητας των αιθουσών σε σχέση με την έξοδο.

Πιο συγκεκριμένα:
Τα τμήματα Ν1-Ν2-Ν3-Ν6-Ν7 θα φύγουν από τις εξόδους των τάξεων και θα οδηγηθούν στην μπροστινή μεγάλη αυλή.
Το τμήμα Ν4 θα φύγει από την πίσω κύρια είσοδο-έξοδο και θα οδηγηθεί στην πίσω μικρή αυλή.
Το τμήμα Ν5 θα βγει από την έξοδο της τάξης, θα περάσει τον δρόμο και θα συγκεντρωθεί στην πίσω μικρή αυλή.

Στους πρώτους χώρους καταφυγής των μαθητών μετά τον σεισμό, θα γίνει και καταμέτρησή τους.
Εάν το προαύλιο δεν αποτελεί τον κατάλληλο χώρο καταφυγής θα πρέπει να μετακινηθούν οι μαθητές στον δεύτερο προεπιλεγμένο χώρο καταφυγής (α. χώρος ΣΟΑ ή β. πάρκο Κυψέλης, ανάλογα με την έκταση των καταστροφών και την επικινδυνότητα της μετακίνησης), ανά ομάδες των 30 – 40 ατόμων περίπου, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί διακοπή της λειτουργίας των σχολείων οι μαθητές πρέπει να παραληφθούν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους από τους προκαθορισμένους στο Σχολικό Σχέδιο χώρους καταφυγής.