Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της εγκυκλίου που αφορά το ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, θα πρέπει οι μαθητές/τριες που προάγονται στην Τετάρτη τάξη, να το προσκομίσουν στο Σχολείο με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Το ΑΔΥΜ θα το βρείτε εδώ.

Τη Δευτέρα 06/06/2022 ήρθε στο σχολείο μας το mini Πλανητάριο. Οι μαθητές μας είχαν τη μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν κάτω από τον θολωτό τρούλο ταινίες υψηλής ανάλυσης που αφορούσαν στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Οι μαθητές καταευχαριστήθηκαν τις προβολές.  Ο ενθουσιασμός τους ήταν τέτοιος που οι χαρούμενες και έκπληκτες φωνές τους ακούγονταν μέχρι έξω.

Σίγουρα θα το επαναλάβουμε!

687

 

Οι μελλοντικοί μαθητές του σχολείου μας, μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφθούν. Ξεναγήθηκαν στους  χώρους του σχολείου, γνώρισαν τις δασκάλες και έπαιξαν παιχνίδια με τουν μαθητές της Α΄και Β΄τάξης.

Με χαρά θα τους περιμένουμε τον Σεπτέμβρη!

12345

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι μαθητές τους θα γιορτάσουν τη λήξη του σχολικού έτους με ένα αφιέρωμα στην «ΕΙΡΗΝΗ».

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής, πατήστε εδώ.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα υλοποιήσει και φέτος, πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης μαθητών για τους εργαζόμενους γονείς.

Για λεπτομέρειες πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν  την εγγραφή των παιδιών τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για την επόμενη σχολική χρονιά, να συμπληρώσουν την αίτηση που δόθηκε σήμερα στους μαθητές και να την επιστρέψουν έως την Παρασκευή 06/05/2022 .

Κατεβάστε την αίτηση από εδώ: ΑΙΤΗΣΗ

Την Τρίτη 12/04/2022 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας με τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης, το πρόγραμμα «Τρίποντα Στα Σχολεία». Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Σκοπός του δε είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Αθλητικά Ιδεώδη. Στόχος είναι, μέσα από ειδικό ασκησιολόγιο, που προάγει την ισότητα των δύο φύλων, να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα αγόρια και κορίτσια γίνεται και να τους δοθεί επίσης το κατάλληλο ερέθισμα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται περαιτέρω.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα ασχολείται με θέματα δεξιοτήτων ζωής, διατροφής, ψυχολογίας, ενώ πραγματοποιηούνται εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, τη γυναικεία καλαθοσφαίριση, το παιχνίδι 3Χ3, καθώς και πλήθος άλλων κοινωνικών μηνυμάτων. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Ομοσπονδιακοί, Περιφερειακοί και Τοπικοί προπονητές/τριες, καθώς και προπονητές/τριες σωματείων καλαθοσφαίρισης. Διεθνείς αθλητές και αθλήτριες Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τους Καθηγητές/τριες Φυσικής Αγωγής των σχολείων, συνομιλούν με τα παιδιά και μοιράζονται μαζί τους ιστορίες και εμπειρίες από το πέρασμά τους στον αθλητισμό.

image0

image1

image4

image5

image6

image7

image8image9image10image11image12image13

Το «Πείραμα του Ερατοσθένη», το οποίο συγκαταλέγεται στα 10 ωραιότερα πειράματα στην Ιστορία της Φυσικής (δημοσίευση στο περιοδικό Physics Word, New York 2002), υλοποιήθηκε με επιτυχία την  Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.  Οι μαθητές τ ης ΣΤ΄τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας με τις δασκάλες τους, μέτρησαν με εκπληκτική ακρίβεια την περιφέρεια και την ακτίνα της Γης όπως το έκανε ο Ερατοσθένης 2 χιλιάδες χρόνια πριν.

Ο ήλιος, απαραίτητο εργαλείο για τους υπολογισμούς, δεν ήταν συμμαχός μας τη Δευτέρα και την Τρίτη. Τελευταία μας ευκαιρία η Τετάρτη, όπου μας έκανε τη «χάρη» για δέκα μόνο λεπτά, που αποδείχτηκαν όμως αρκετά για τις μετρήσεις μας.

Για να πετύχουν τον στόχο τους οι μαθητές ακολούθησαν προσεκτικά τα «βήματα» του Ερατοσθένη του Κυρηναίου.

Εκείνος, με τη διάνοια, τη γνώση και τα μέσα της εποχής του, κατόρθωσε το ακατόρθωτο… Οι μαθητές μας, με όχημα τις Νέες Τεχνολογίες, (Google Earth) μέτρησαν, παρατήρησαν, υπολόγισαν, σχολίασαν, σκέφτηκαν επιστημονικά και κατέληξαν σε συμπεράσματα.

5

6

Την Πέμπτη 24/03/2022 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μια μικρή γιορτή για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Ο Διευθυντής παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες και κατόπιν οι μαθητές του ΣΤ2 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας  Μαχαιρά Βασιλικής δραματοποίησαν σκηνές που αποτύπωναν ηρωικές στιγμές της ζωής των ανθρώπων της εποχής.

Τραγούδησαν επίσης με τη συνοδεία, στο πιάνο, της μουσικού του σχολείου μας κας Κατσιπάνου Μάγδας.

4 1

3 1

2 1

1 1