7 Νοέ 2012

Ελπίδα από το Κοινωνικό Ιατρείο στο Ελληνικό.

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Ένα μικρό κοινωνικό ιατρείο στο Ελληνικό περιθάλπει εδώ και δέκα μήνες άπορους, άστεγους, άνεργους και ανασφάλιστους, δωρεάν. Λειτουργεί με γιατρούς που αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο για να βοηθήσουν αφιλοκερδώς τους συνανθρώπους τους, που το έχουν ανάγκη.

Το ΜΚΙΕ ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2011, με σκοπό να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους συμπολίτες μας.
Έχουμε προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 2500 ασθενείς, μεταξύ των οποίων υπήρξαν και υπάρχουν συνάνθρωποι μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνος, τους οποίους οι κυβερνήσεις των τελευταίων 2,5 χρόνων με την εφαρμογή των μνημονίων έχουν καταδικάσει σε θάνατο.
Τα τελευταία δυόμιση χρόνια στην Ελλάδα βιώνουμε μια βίαιη και ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου. Αυτή η βία εκδηλώνεται με τρία κυρίως πρόσωπα:
ανεργία που αγγίζει το 25% (απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων) –δραματική μείωση μισθών και συντάξεων -απάνθρωποι και υπέρογκοι φόροι και χαράτσια.
Αυτά οδηγούν ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού σε ένα τρομακτικό οικονομικό αδιέξοδο, καθώς επίσης και στην απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης, που με την σειρά της δημιουργεί και ένα τραγικό αδιέξοδο στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των χρονίως πασχόντων συνανθρώπων μας.
Ο αριθμός των ασθενών στην Ελλάδα που δεν έχει πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας αυξάνει δραματικά και με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής τούς αμέσως επόμενους μήνες θα ζήσουμε στην πατρίδα μας την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που βιώσαμε ποτέ!
Παράλληλα με τις μεγάλες περικοπές στον χώρο της υγείας που έχουν επιβληθεί από την Τρόικα στα νέα μέτρα, περικοπές που αφορούν τόσο στις φαρμακευτικές δαπάνες όσο και σε κείνες για τη νοσηλεία των ασθενών όχι μόνο υποβαθμίζεται αλλά καταρρέει ολοκληρωτικά η Δημόσια Υγεία!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-18:00)
(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/,

Email mkiellinikou@gmail.com

Για να δείτε χάρτη κάντε κλικ ΕΔΩ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα κριτήρια παροχής βοήθειας από το ιατρείο μας (Αφίσα)

Τα λεωφορεία που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν για να έρθετε θα τα βρείτε ΕΔΩ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *